Haberler

Cihangir'de Korkutan Göçük

Güncelleme:

Beyoğlu'nda kazılan inşaat temeli, gece boyu yağan yağmurla birlikte bitişikteki 2 binanın bahçe duvarının göçmesine neden oldu.

İstanbul Beyoğlu'nda kazılan inşaat temeli, gece boyu yağan yağmurla birlikte bitişikteki 2 binanın bahçe duvarının göçmesine neden oldu. 7'şer katlı iki bina için tehlike oluşturan inşaat temeline istinat duvarı yapılmadığı için göçük oluştuğunu söyleyen bina sakinleri yetkililerden önlem almasını istedi.

BİNA SAKİNLERİ BÜYÜK KORKU YAŞADI

Cihangir Mahallesi Akyol Sokak 14 ve 16 numaradaki 2 binanın ön kısmında bulunan eski bina yıkılarak yeni inşaat için temel kazıldı. Kot farkından dolayı kazılan temel üst taraftaki iki binanın bahçesinde çatlaklar oluşmasına neden oldu. Bina sakinleri, 19 Ağustos 2014'te Beyoğlu Belediyesi'ne dilekçe yazarak önlem alınmasını ve temele istinat duvarı yapılmasını istedi. Gerekli önlemler alınmayınca, dün gün boyu yağan yağmurla birlikte iki binanın bahçe duvarı, gece saat 04.00 sıralarında bahçedeki iki ağaçla birlikte göçtü. Bina sakinlerinin büyük korku yaşamasına neden olan göçük sonrası iki binanın da bahçesi yok oldu.

'BELEDİYE'YE DİLEKÇE VERİLDİ

Bina sakinlerinden yapımcı-oyuncu Arif Keskiner olayı şöyle anlattı; "'Saat 04.00 sıralarında kapımız çalındı. Komşumuz bahçeniz göçtüğünü söyledi. Bizde bahçeye çıktık baktık ki bahçe olduğu gibi göçmüş. Bundan bir buçuk ay önce komşularımız belediyeye dilekçe vermişlerdi. Burada daha önce bir bina vardı. Onu yıktılar. Yeni bina yapmaya başladılar. Bizim buradaki bahçe duvarı gece yağmurun da etkisiyle göçmüş. Biz yetkilileri aradık. Belediyeyi de aradık. Ancak gelen giden olmadı. Burada bina yapanlar istinat duvarının çökeceğini düşünmeden duvarın altını alınca göçme olmuş."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cihangir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title