Haberler

Çifte Cinayet Davasında 2 Sanığa Hapis, 3 Sanığa Beraat

Adana'da uyuşturucu suçundan sabıkalı Zorap Süleyman ile Ahmet Nair'in öldürüldüğü olayla ilgili 5 sanığın yargılandığı dava sona erdi.

Adana'da uyuşturucu suçundan sabıkalı Zorap Süleyman ile Ahmet Nair'in öldürüldüğü olayla ilgili 5 sanığın yargılandığı dava sona erdi. 3 Sanık beraat ederken Fırat Bora 24 yıl, Süleyman Sarı ise 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde 30 Haziran 2012'de meydana kavgada 27 yaşındaki Zorap Süleyman ile 27 yaşındaki Ahmet Nair, tabanca ve av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Ölenlerin kaldırıldığı hastanede çıkan kavgada ise 43 yaşındaki Cuvan Kurum bıçakla yaralandı. Çifte cinayetin uyuşturucu satan iki grup arasındaki bölge anlaşmazlığından kaynaklandığı ileri sürülürken, yakalanan 30 yaşındaki Süleyman Sarı ile 39 yaşındaki Fırat Bora mahkemece tutuklandı. 42 yaşındaki Murat Bora, 29 yaşındaki Metin Sarı ve ağabeyi 38 yaşındaki Mithat Sarı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar karar duruşmasına çıktı. Süleyman Sarı, "Olayda Zigana marka silahı kullanan ölen Zorap'tır. Çatışmadan sonra yanına gittim. Silahı bana verdi. Ben silahı sıkmadım. Silahı ben ya da Metin kullandıysa Zorap'ın elinde neden barut izi çıktı. Ahmet'i öldürmedim. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" dedi. Fırat Bora ise ölen Ahmet Nair'in eniştesi, Zorap Süleyman'ın ise bacanağı olduğunu belirterek, "Silahlı çatışmada yoktum. Orada olsaydım olayın çıkmasını engellerdim. Yapsaydım da itiraf ederdim. Benim tek hatam hastanenin orda olmam. Cuvan'ın yaralanması olayını da, akrabalarıma saldırı olacağı düşüncesiyle yaptım" diye savunma yaptı.

Tutuksuz sanıklar da suçlamaları kabul etmedi

TAHRİK İNDİRİMİ YAPILDI

Mahkeme heyeti, kavgayı kimin başlattığının belli olmamasının sanıklar lehine kullanıp haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle Fırat Bora'ya kasten öldürme, yaralama ve ruhsatsız silah suçlarından 24 yıl, Süleyman Sarı hakkında ise kasten öldürme ve ruhsatsız silah suçundan 14 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar Murat Bora, Metin Sarı, Mithat Sarı beraat etti. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Sarı Metin Sarı Yüreğir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title