Haberler

Çiftçilerden, Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki

Adana çiftçiler, Türk Bayrağı astıkları traktörleriyle konvoy düzenleyerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Adana çiftçiler, Türk Bayrağı astıkları traktörleriyle konvoy düzenleyerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Ak Parti Karataş İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen protestoda, çok sayıda çiftçi, traktörleriyle ilçe merkezinde bir araya geldi.

Buradan konvoy halinde Adana kent merkezine gelen çiftçiler, Türk Bayrakları astıkları traktörleriyle AK Parti Adana İl Başkanlığı geçti.

FETÖ'nün darbe girişimini korna çalıp bayrak sallayarak protesto eden çiftçilerden Hüseyin Yılmaz, 15 Temmuz'dan bu yana uyumadıklarını söyledi.

Çiftçiler olarak ilçede "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ettiklerini anlatan Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'uyuyun' demeden biz uyumayacağız. Çoluğumuzla çocuğumuzla herkes burada." ifadelerini kullandı.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de çiftçilerin, traktörleriyle FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdiğini ifade etti.

Çiftçilerin protestosu için gerekli izinleri aldıklarını belirten Yeni, şunları kaydetti:

"81 ilde olduğu gibi Adanamızda da 15 Temmuz'dan sonra bu hain saldırıya karşı, milletimizin devletle birliğini ve bütünlüğünü ortaya koyan duruş ve demokrasi nöbetimiz Adana'da da devam ediyor. Adana'da hemşehrilerimiz, sağolsunlar mesai bittikten sonra İstasyon Meydanı'nda gece saat 2'ye kadar nöbet tutuyor. Sonra sabah namazına kadar da il binamızın önünde, binlerce hemşehrimiz tarafından demokrasi nöbeti tutuluyor. Vatandaşlarımız, 15 Temmuz'da ortaya koyduğumuz duruşu bir santim geri adım atmamak kaydıyla devam ettirildiğini ifade etme anlamında meydanlarda haykırıyorlar. Meydanlarda haykırmayı yeterli görmüyorlar, sokaklara ve caddelere de inmek istiyorlar. Bu ziyadesiyle bizleri memnun ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Karataş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title