Haberler

Çiftçiler May Bereket Şenliğinde Buluştu

May Tohum, yüksek AR-GE çalışmalarıyla, 2015 sezonu için ürettiği soya, pamuk ve mısır çeşitlerini, Çukurova'da düzenlediği MAY Bereket Şenliği'nde çiftçilere tanıttı.

May Tohum, yüksek AR-GE çalışmalarıyla, 2015 sezonu için ürettiği soya, pamuk ve mısır çeşitlerini, Çukurova'da düzenlediği MAY Bereket Şenliği'nde çiftçilere tanıttı.

50 dönüm arazi üzerinde farklı çeşitlerde soya, pamuk ve mısır ürünlerini inceleme fırsatı bulan Çukurovalı çiftçiler MAY Bereket Şenliği'nde buluştu.

Tarlada kurulan çadırda May Tohum ürünleri hakkında detaylı bilgiler alan çiftçiler daha sonra uzmanlar tarafından sahada gezdirilerek, ürün çeşitleri hakkında merak ettiklerini sorup, bilgiler aldı.

Tohumculuk sektöründe 36 yıldır faaliyet gösteren ve yıllık 20 bin tonu aşan sertifikalı tohumluk üretme ve hazırlama kapasitesiyle sektörün önde gelen firmalarından May Tohum'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, bölgenin lider ve meraklı çiftçilerine, verim artışı anlamında, onların en iyi sonuçları alması için yapacağı uygulamalarla, kendilerine tavsiyelerde bulunduklarını dile getirdi. Çiftçiler, "Aynı zamanda bölgede, Türkiye'de kurulu ilk Mısır Araştırma İstasyonu var. May'ın kendi araştırma merkezi mevcut. Çukurova'dan ve komşu bölgelerden gelen çiftçi ve bayilerimizi bu istasyona ve Adana'da kurulu tohumculuk tesisimize götürüp aynı zamanda burada yaptığımız çalışmaları gösteriyoruz. Gelecekte onlara sunacağımız yeni çeşitlerin de tanıtımını gerçekleştiriyoruz."

Pamuk ve Soya Ürün Müdürü Yusuf Aktay ise soya ve pamuk üretiminde sektörde lider olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"4 çeşit soya çeşidi var. En erken çeşidimiz Nova, May5315, Blaze ve May5414. Bu 4 çeşidi şuan Türkiye'de soya tarımında çiftçilerimizin gönül rahatlığıyla kullanıyor. 2015'te piyasaya süreceğimiz MAY5414, birinci üründe, verimde, rakipsiz bir çeşidimiz. Soyanın en büyük avantajı girdi maliyetlerinin düşük olması. Çok az gübreyle çok güzel verim elde edebiliyorsunuz. May tohumculuk, yapmış olduğu AR-GE faaliyetleriyle, sadece yurtiçine değil yurtdışına da, tüm dünya tarımına hizmet veren bi şirket konumundadır."

Mısır Ürün Müdürü Lütfi Çiçek de, mısırda damlama ve salma sulama arasındaki farkları göstermek için ayrı ekim yaptıklarını belirterek, ürünlerden şöyle bahsetti:

"70MAY82 son derece verimli. Hem silaja hem dane verimine uygun. 72MAY80 isimli çeşidimiz, o da yeni bir çeşidimiz, her ikisine de uygun. 2015 yılında satışa sunacağımız yeni bir çeşidimiz var, 73MAY81. Farklı özelliklere sahip, toprak seçiciliği olmayan, sık ekime uygun bir çeşit. 71MAY69 ovada popüler olan çeşitlerden bir tanesi. Son derece fazla hektolitreye sahip, kuruma hızı yüksek ve verimli bir çeşit. İnşallah verimli hasatlar bekliyoruz."

Ürünleri inceleyen çiftçiler ise görerek öğrenmenin daha faydalı olduğunu belirterek, bu tip etkinliklerin yurt genelinde artırılması gerektiğini söyledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çukurova Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title