Haberler

Çiftçiler Eylem Yaptı

Güncelleme:

Çiftçiler, Aliağa- Menderes Banliyö Hattı nedeniyle kapatılmak istenmesi üzerine tren raylarında lastik yakarak eylem yaptı.

Çiftçiler raylara yatarak İZBAN'a ait treni durdururken, yolarının kapanması halinde 14 kilometre ileriden tarlalarına gitmek zorunda kalacaklarını söyledi.

İlçeye bağlı Koyundere Beldesi'nde bulunan hemzemin geçitin, Aliağa- Menderes Banliyö Hattı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nda alınan kararla kapatılacağını haber alan belde sakinleri, geceyarısı Çayırlık mevkisi üzerinde bulunan hemzemin geçide traktörleriyle geldi. Hemzemin geçidin diğer tarafında 7 bin dönüm tarla olduğunu belirten 30 kişilik çiftçi grubu, arazilerine buradan geçiş sağladıklarını dile getirdi. Burada lastik yakan çiftçiler daha sonra raylara yatarak İZBAN trenini durdurdu. Eylem nedeniyle kısa bir süre bekleyen tren yoluna devam etti.

'YOLUMUZ 14 KİLOMETRE UZAYACAK'

Çiftçiler adına konuşan İrfan Aras, bölge halkının büyük çoğunluğunun tarımla geçindiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu yol kapandığı zaman bu vatandaşlar nereden tarlalarına ulaşacak? Hayvanlarını, koyunlarını, ineklerini nereden geçirecek? Çanakkale yolu zaten yoğun bir yol, tarlalarına gitmek isteyen çiftçiler 14 kilometre ileriden Menemen'den veya Ulukent girişinden geçmesi gerekiyor. Bu da bize ekstra masraf. Ana yola çıktığımız için de her an kazaya kurban gidebiliriz. Bu hemzemin geçit kapatılmamalı yoksa zararımız büyük olur."

Polisin ikna etmesi üzerine çiftçiler olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koyundere Menderes Aliağa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title