Haberler

Çiftçi, fiyat farkı desteğinde erken ödeme bekliyor

Güncelleme:

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, ülkenin tarımsal üretiminde stratejik öneme sahip ürünler için açıklanan fiyat farkı desteğinin erken ödenmesinin, çiftçiyi finansman açısından rahatlatacağını ve girdi maliyetlerini düşüreceğini söyledi.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru: "Desteklerin tohum tarlaya düşmeden ödenmesi, çiftçimizi girdi alımında finansman aramaktan kurtaracaktır"

86 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye'nin tarım alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Adana Çiftçiler Birliğinin başkanı Mutlu Doğru, fiyat farkı desteğinin, çiftçinin üretim maliyetini düşürmesi ve bir sonraki yılın üretim finansmanı açısından çok önemli olduğunu belirtti. Bu desteklerin miktarı kadar, ödeme zamanının da tarıma finansman desteği sağladığını kaydeden Doğru, "Bu nedenle yeni üretim yılında tohum tarlaya düşmeden desteklerin ödenmesi, çiftçimizi girdi alımı nedeniyle rahatlatacak ve dışarıdan finansman aramasını ve faiz ödemesini önleyecektir" dedi.

"ÖDEME ZAMANININ ÖNE ÇEKİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Türkiye'nin, aynı ürünün değişik zamanlarda ekildiği ve hasat edildiği büyük bir iklim coğrafyasına sahip olduğun vurgulayan Mutlu Doğru, şöyle devam etti:

"Bu nedenle bu desteklerin başvuru sırasına göre aylık icmallerle kademeli olarak ödenmesinin daha doğru olacağını düşünmekteyiz. Verilen desteklerin hedefine ulaşması için, yeni göreve gelen Sayın Bakanımız ve değerli ekibinin bu konuda diğer ilgili bakanlıklarla görüşerek fiyat farkı desteği ödeme zamanlarını öne çekmesini bekliyoruz."

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, açıklamasının sonunda, Çukurova'da birinci ürün yazlık ekimlerini tamamlayan üreticilere verimli ve bol kazançlı bir yıl dilediğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title