Haberler

CIA Başkanı'ndan Hakan Fidan'a Tebrik Telefonu

Güncelleme:

IŞİD'in elindeki 49 rehinenin başarılı bir operasyonla kurtarılmasının ardından CIA Başkanı John Brennan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı tebrik etti.

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan'ın haberine göre, kritik ve tehlikeli rehine kurtarma operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanmasının ardından Türkiye’yi ilk tebrik edenler arasında ABD’nin ve dünyanın en önemli istihbarat kuruluşlarından olan CIA Başkanı John Brennan’ın olduğu öğrenildi.

İşte Çevikcan'ın bugünkü köşesinde yer alan yazıdan bir kısım;

SICAĞI SICAĞINA TELEFONDA TEBRİK ETTİ

Suriye’de yaptığı operasyona rağmen vatandaşlarını IŞİD’ten kurtaramayan ve kısa süre önce gazeteci iki vatandaşı IŞİD tarafından infaz edilen ABD, bölgedeki riskleri en iyi bilen ülke.

Yine iyi biliniyor ki ABD’nin IŞİD’e her an yönelecek operasyonunun ana dinamiği de CIA. İşte o CIA’nın Başkanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı telefon görüşmesinde kutluyor. Bu görüşmede, kuşkusuz kutlama dışı anlamlar da içeriyor.

MİT BAŞKA ÜLKELERE DE YARDIM ELİNİ UZATIYOR

MİT’in kimi kritik süreçlerde bölgeden rehine kurtarma operasyonları çerçevesinde değişik ülkelerden destek talep edilen bir kurum olduğu biliniyor.

Örneğin daha önce Fransız ve İspanyol vatandaşlarının kurtarılmasında rol oynamıştı.
İran ve Lübnan vatandaşlarının çıkarılmasında da MİT’in katkıları olmuştu.

46 Türk vatandaşının kurtarıldığı operasyon, MİT’e, bu belalı coğrafyadan rehine kurtarma operasyonlarında ayrı bir ün kazandıracağa benziyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

John Brennan Hakan Fidan Milliyet Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (30)

HNM:

ONLARIN YERİNDE SİZ OLSANIZ TÜRKİYE TÜM MALINI DOKSÜNDE BENİ KURTARSIN DERDİNİZ. 46 KİŞİ KURTARILDI BUNLAR İNSAN CAN. NE VERİLDİYSE VERİLDİ. Kİ VERİLMEDİ DENİYOR. BU OLAYDAN BİLE CUMHURBAŞKANIMIZA ŞUÇ ATANLAR VAR YA BENCE SİZ TÜRK DE DEĞİLSİNİZ MÜSLÜMANDA.

21
23
yanıtYanıtla
Ali ak:

hadi lan ordan. Kendileri teslim etti. Amerika kara harekeatı diye bastırınca, teslim ettikleri gibi geri aldılar. Hemde, pazarlıkla. Oku, işidin yazdıklarını. Gerizekalı

yanıt0
yanıt0
ÖVÜNDÜĞÜMÜZE BAK.:

TÜRKİYE MESELELERİ. DIŞ POLİTİKA REZİLLİKLERİ BİTTİ. AMERİKA . İSRAİL. İŞİD OYUNUYLA. ORTADOĞUYU . MÜSLÜMANLARI MAHVEDİYOR. KENDİMİZİ ADAMDAN ZANNETTİK. ÖVÜNDÜĞÜMÜZ ŞEYLERE BAK.

31
12
yanıtYanıtla
OGUZ:

ÜZÜLDÜM DOGRUSU: GEREK ABD GEREK AVRUPA BİZİM BAŞARIMIZI KONUŞURKEN KENDİNİ BİLMEZ BİR GURUP MEDYA GURUBU VE YANDAŞI ISRARLA NE PAZARLIK YAPILDI NE TAKAS OLDU DEYİP 46 VATANDAŞIMIZIN KURTILMASINI GÖZ ARDI ETTİLER OLAKİ TAKAS YAPILDI OLAKİ PARA SİLAH VERİLDİ ÖNEMLİ OLAN O 46 CAN DEGİLMİ ABD KAFASI KESİLEN GAZETECİNİN ÖLDÜRÜREN KİŞİ İCİN MİLYONDOLARLARI ÖDÜL OLARAK DAGITIYORKEN BİZİM 46 CAN İÇİN KONUŞMAMIZ NE KADAR DOGRU Kİ AVRUPA VE ABD BİZİ ÖVERKEN İÇİMİZDEKİ KURTCUKLAR HALA BUNDAN BİR PAY KOPARMA PEŞİNDELER YAZIK COK YAZIK

34
9
yanıtYanıtla
siirtli:

oğuz efendi silah verilmişse eğer, ışid hırsız polis oynayıp oyalanacak değil binlerce masumun canını alacak. az mı değerli bir insanın canı sadece türk olandan?

yanıt0
yanıt0
TEBRİK Mİ ?..... DELİ MİSİNİZ ?......:

''''B. O. P. (BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ), Tayyip isimli şahıs ve AKP . . . . . . . . . . . . . . . . . Amerika''yla birlikte bütün Ortadoğu''yu ''''''KAN GÖLÜNE'''''' çevirdiği için (Irak, Suriye, Libya, Yemen, Filistin. . . ) ABD''nin sadık hizmetkârı ve İsrail''in ''''SADIK TİCARET ORTAĞI'''' olan AKP''yi tebrik mi ??????. . . . . . . Deli misiniz siz ???. . . . . . . . İnşaallah hepiniz cehennemde cayır cayır yanarsınız. . . . . . Yaptıklarınız için gidin Kuran''dan Nisa Suresi''nin 93. Ayeti''ni okuyun. . . . . AHİRET GÜNÜ''ne hazırlanın. . . . . . . .

27
15
yanıtYanıtla
Türkiye-İsrail TİCARET HACMİ:

(Mobilya-Maden-Çelik-Gıda-Tekstil) : 2008''''de 3, 4 Milyar Dolar, , , , , 2009''''da 2, 6 Milyar Dolar. . . . . 2010''''da 3, 4 Milyar Dolar. . . . . 2011''''de 4, 4 Milyar Dolar, , , , 2012''''de 4 Milyar Dolar. . . . . . 2013''''te 4, 5 Milyar Dolar. . . . . 2014''''te 5 Milyar Doları GEÇMİŞ DURUMDA. . . . . . . . İşte ''''''''''TAYYİP''''in GERÇEK YÜZÜ''''''''''''''. . . . .

yanıt0
yanıt0
selim:

kimse kendini kandırmasın bütün ülkeler oraya ışidin ilerlediği istihbaratını alıp görevlilerini hemen geri çekerken biz tam tersini yapıp onları yamyamların eline bizzat bıraktık sadece bu bile dünyada en büyük başarısızlık örneği sayılır herkes bizle alay eder kimse kendini takasla makasla kurtardık diye kandırmasın

26
9
yanıtYanıtla
b:

Rehinelerimizin başına olumsuz birşey gelseydi bazı soysuzlar bayram edeceklerdi. . .

23
9
yanıtYanıtla
UTAN..... UTAN..... UTAN....:

Sen Müslüman mısın ?. . . . . Senin o ''''cumhurbaşkanı'''' dediğin adam YILLARDIR İsrail''lle “”MİLYARLARCA DOLARLIK”” ticaret yapıyor…. O adamın bizim gözümüzde 2 kuruş bile değeri YOKTUR…. Türkiye-İsrail TİCARET HACMİ (Mobilya-Maden-Çelik-Gıda-Tekstil) : 2008''''de 3, 4 Milyar Dolar, , , , , 2009''''da 2, 6 Milyar Dolar. . . . . 2010''''da 3, 4 Milyar Dolar. . . . . 2011''''de 4, 4 Milyar Dolar, , , , 2012''''de 4 Milyar Dolar. . . . . . 2013''''te 4, 5 Milyar Dolar. . . . . 2014''''te 5 Milyar Doları GEÇMİŞ DURUMDA. . . . . . . . Eeee, artık UTANIRSIN iNŞAALLAH. . . . . İşte sana ''''''''''''''''TAYYİP''''in GERÇEK YÜZÜ''''''''''''''''. . . . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title