Haberler

'İzmir ve Türkiye' Konulu Konferans Bitti

Güncelleme:

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlenen yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından İzmir ve Türkiye konulu konferansın kapanış konuşmasını yaptı.

"genel İKTİDARA YERELDEN YÜRÜNÜR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimin ardından İzmir ve Türkiye' konulu konferansın kapanış konuşmasını yaptı. Kocaoğlu, genel iktidara yerelden yüründüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"AKP devleti ele geçirmiştir. CHP devlet partisi değildir. CHP milleti korumak, milletin refahını yükseltmek ve devletin değerlerini korumak zorundadır. Ben CHP'nin bunları başaracağına inanıyorum. Partide milletvekilliği için, belediye başkanlığı için kimsenin paçasından çekme lüksü yok. Uzun yıllardır muhalefette kalmış bir partinin dürüstlüğünü, adalet dağıtmasını, eşit yaklaşımını, insanını sevmesini örnek olarak yerel yönetimler gösterir. Yerel yönetimlerin başarısıyla genel iktidara yürülünür. 1999 seçimlerde İzmir'de Ahmet Piriştina'nın aldığı sosyal demokrat bayrağını biz taşıyoruz. Daha çok uzun süre CHP İzmir'de iktidar olacaktır Güçlenerek iktidar olacaktır. Hedef budur. İzmir'de yerel yönetimlerle halk birlikte yürüyor. Tabi ki Atatürkçüyüz, katılımcı demokrasiden yanayız, laikiz. Bunları söylememize gerek yok. Bu bizim kimliğimiz. Katılımcı demokrasiyi uygulayacağız. Kenti böyle yöneteceğiz. Bunu göstermek zorundayız. Yerel yönetimlerdeki başarımızın sırrı katılımcı olmamız, herkese sormamız ve akılla bilimi kullanmamız. Yürüdüğümüz yolda büyük başarılar elde ettik. 2011 yılında Türkiye üçüncüsüyüz. 2013 yılında ayın belediye başkanı seçildim. Bugün dünyada 2 bin metropol içinde yılın belediye başkanı değerlendirmesinde ilk 25'teyiz. Türkiye'de en borçlu üçüncü belediyeden en güçlü kamu kurumu haline geldik. Ama özkaynaktan kullanarak ama uzun vadeli projelerle bu noktaya geldik. İzmirli, CHP'nin kara kaşına kara gözüne oy vermiyor. Emeğe gayrete başarıya dürüstlüğe onurlu durmaya destek veriyor. İzmir'de kadınlar olmasaydı biz başaramazdık. Dağ taş dere tepe çalıştılar. Eğer İzmir'in kadınları sosyal hayata girmese, meydanda olmasa zaten İzmir bugünkü İzmir olmazdı. Bu söylediklerim iltifat değil. Söylediklerim tespit."

"EMPATİ KURMAMIZ GEREK"

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partililerden empati kurmalarını isteyerek, "Hepimizin hedefi partimizin iktidarı olması gerek. Amaç parti içi hesaplaşmaksa bu çocuklarımıza karşı büyük bir vebal olur. Aday yapılmadı diye başka partiye gitmemek gerek. Yeni müttefiklere ihtiyaç var. Aynı kaygıları taşıyanlarla hukuka inanan, demokrasiye inanan Cumhuriyetin değerlerine inanan yeni yol arkadaşlara ihtiyacımız var. Başörtüsünü sorgulayarak oy alamayız. Empati kurmamız gerek. Komşularımızla daha yakın olmamız gerek. Alışveriş yaptığımız manavın giysisine diline inancına saygı duymamız gerek. İzmir bunu yaptığı için başarılı" dedi. - Kocaoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title