Haberler

CHP ve MHP Gruplarından Meclis Polisine Ziyaret

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi ile MHP Grup başkanvekilleri Vural ve Halaçoğlu, TBMM Koruma Daire Başkanı Şentürk'ü ayrı ayrı ziyaret ederek Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünü kutladı TBMM Koruma Daire Başkanı Şentürk: "Salı günleri peş peşe grup toplantıları olması sorun yaratıyor" MHP Grup.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu, TBMM Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk'ü ayrı ayrı ziyaret ederek, Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Ziyarette konuşan Hamzaçebi, güvenlik ve özgürlüğün 21. yüzyılda demokrasinin temel kavramları olduğuna dikkati çekerek, güvenlik olmadan özgürlük, özgürlük olmadan güvenliğin olmadığını söyledi. Bu iki kavramın birbirinin alternatifi olmadığını dile getiren Hamzaçebi, "En özgür toplamlar aynı zamanda en güvenli toplumlar" dedi.

Hamzaçebi, Türkiye'de özgürlük ve güvenliği birbirinin karşıtı olarak gören anlayış olabildiğini ifade ederek, sorunların bu anlayıştan kaynaklandığını belirtti.

TBMM Koruma Daire Başkanı Şentürk de polisin gecesini gündüzüne katarak güvenliği sağlamaya çalıştığını ifade etti.

-"Üzerinde toplu iğne olması mümkün değil"

Hamzaçebi'ye yöneltilen, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırıda Meclis polisinin eksikliği olup olmadığı sorusunu Şentürk yanıtladı.

Siyasi partilerin grup toplantılarını salı günleri peş peşe yapmasının sorun olduğunu belirten Şentürk, muhalefet kulisi tarafındaki koridorda iki grup toplantı salonu olduğunu ve bu salonlara peş peşe girilip çıkıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin Meclis'te 4 ayrı noktada aramadan geçirildiğini anlatan Şentürk, "Ana binaya kadar giren kişilerin üzerinde toplu iğne bile olması mümkün değil" diye konuştu.

Hamzaçebi'nin ardından MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu Şentürk'ü ziyaret etti.

Polis gününü kutlayan Vural, fedakarca çalışan emniyet teşkilatı mensuplarına teşekkür etti ve başarılar diledi.

Meclis'teki güvenlik önlemleri konusunda bilgi veren Şentürk, MHP yöneticilerine de salı günü peş peşe siyasi parti grup toplantıları yapılmasının oluşturduğu sorunlardan bahsetti. Şentürk, iktidar kulisi tarafındaki iki salonda BDP grup toplantısından çıkılırken CHP grup toplantısına girildiğini anlattı.

Vural ise siyasi parti grup toplantılarına gelenlerin giriş ve çıkışlarıyla ilgili şimdiye kadar bir sorun yaşanmadığını belirterek, saldırının önceden planlandığını savundu.

Vural, Meclis'teki güvenlik toplantısında MHP'nin ne tür öneriler getirdiğinin sorulması üzerine, siyasi parti grup toplantılarını izleyecek kişilerin bildiriminin önceden yapılması gerektiğini ifade etti. Meclis'in halka kapatılamayacağını vurgulayan Vural, güvenlik açısından bazı kısıtlamalar olabileceği üzerinde durduklarını kaydetti.

Vural, Meclis'te güvenlik konusunda ivedi önlem alınması gerektiğini dile getirerek, "Bütün bunlar kutuplaştıran, ötekileştiren, düşmanlaştıran siyaset anlayışının yansımasıdır. Parlamento içinde atılan tekme tokatları, kan akan görüntüleri nasıl önleyeceğiz?" diye sordu.

MHP TBMM grup toplantılarının şov alanına dönüştürülmediğini belirten Vural, kim sorun oluşturuyorsa ona yönelik tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Siyasi partilerin grup toplantılarının aynı gün yapılmasında mahsur görmediklerini ve farklı günlerde toplantı yapılması yönünde öneride bulunulmadığını kaydeden Vural, "Grup toplantılarını izleyecek ziyaretçilerin sınırlandırılması önerildi" diye konuştu.

-"Meclis ana binası keyif yapılacak yer değil"

MHP'nin diğer grup başkanvekili Halaçoğlu ise milletvekillerinin ziyaretçileriyle yeni binada görüşeceğini, bunda bir kısıtlama olmadığını söyledi. Grup toplantılarını izleyeceklerin parti yöneticileri ve grup yönetimlerinin bilgisi dahilinde TBMM ana binasına gelmesinin sağlanmasının önemli olduğunu ifade eden Halaçoğlu, "Mesele kalabalıklar, slogan atmalar ve aşırı kalabalığın grup toplantı salonlarının dışında da devam etmesi" dedi.

Milletvekillerinin ziyaretçileriyle yeni binada görüşmesi halinde kulislerdeki karışıklığın da olmayacağını dile getiren Halaçoğlu, "Meclis ana binası keyif yapılacak, çay içilecek yer değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu yok" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Mustafa Şentürk Oktay Vural Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title