Haberler

Chp, Umurbey?de Zeytinci İçin Helva Dağıttı

Chp, Umurbey'de zeytinci için helva dağıttı Hasan BOZBEY/GEMLİK (Bursa), (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Umurbey'de, çiftçinin sorununu dile getirmek için helva dağıttı.

Chp, Umurbey'de zeytinci için helva dağıttı

Hasan BOZBEY/GEMLİK (Bursa), (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Umurbey'de, çiftçinin sorununu dile getirmek için helva dağıttı. Günaydın, "Bütün Türkiye bilsin ki bu zeytincinin feryadıdır. Eğer zeytincinin imdadına yetişilmezse, bu helva Türkiye zeytinciliğinin öldüğünün göstergesi olacaktır" dedi.

Gemlik'in Umurbey Mahallesi'nde bulunan üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Anıt Mezarı'nın bulunduğu meydanda, sıkıntılı günler yaşayan zeytincilerin sorunlarına dikkat çekmek için CHP Gemlik İlçe Başkanlığı tarafından iki kazan helva yapılarak, dağıtıldı. Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ve Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de katıldı. Zeytin üreticilerinin sıkıntılarını dinleyen Günaydın ve Demiröz, kazanların başına geçip helva kardı.

Umurbey'in mahalle yapılması nedeniyle hem yönetimsel hem de zeytin üretiminden kaynaklanan sorunlar yaşandığını bildiren Günaydın, "Umurbey'de 3 lira olan zeytin, markette 15 lira. Dolayısıyla zeytincinin hakkını arıyoruz. Bu da umudumuzu kaybettiğimiz anlamına gelmiyor. Her şey CHP iktidarı ile birlikte düzelecek" dedi.

Günaydın, zeytin üreticinin 2010 yılından bu yana dolu ve soğuklar nedeniyle büyük zarara uğradığını belirterek, 7 köydeki zararın 15 milyon liraya ulaştığını söyledi. Bu zararın tazmini için bugüne kadar herhangi bir adım atılmadığını kaydeden Günaydın, şunları söyledi:

"Burada bir helva karılıyor. Bütün Türkiye bilsin ki bu zeytincinin feryadıdır. Eğer zeytincinin imdadına yetişilmezse, bu helva Türkiye zeytinciliğinin öldüğünün göstergesi olacaktır. CHP diyor ki, biz zeytini ve zeytinciyi aracıya teslim etmeyeceğiz. Destekleyeceğiz ve hem üretici ve tüketiciyi layık olduğu yere ulaştıracağız. Bugünkü etkinliğimizin anlamı budur."

Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ise geçen kıştan bölgedeki zeytincinin zararının en az 15 milyon TL olduğunu ancak bu zararın halen tazmin edilmediğinden şikayet etti. Etkinlik vatandaşlara helva dağıtımı ile tamamlandı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Umurbey Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title