Haberler

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak'tan Anayasa'nın 103. Maddesi İhlal Edildi İddiası

ANKARA (İHA) – CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Anayasa’nın 103. maddesinin ihlal edildiğini iddia etti.

ANKARA (İHA) – CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Anayasa'nın 103. maddesinin ihlal edildiğini iddia etti.

Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak, bu günün kayıtsız şartsız bağımsız Türk devletinin temellerinin atıldığı gün olduğunu söyledi. Öztrak,"Hiçbir Cumhurbaşkanı Anayasa'nın çizdiği sınırları üzerinden böyle geçmemiştir. Tüm Cumhurbaşkanları koruyup kollamakla yükümlü oldukları Anayasa'yı ceplerinde taşımış, hukuku gasp ederek kendi partisini dizayn etmeye yeltenmemiş, kongre delegelerinin iradesine ipotek koyarak onları sadece kendi iradesini kongre iradesi tescil eden noter durumuna sokmamıştır" ifadelerini kullandı.

Anayasa'nın 103. maddesinin ihlal edildiğini belirten Öztrak, "CHP bu açık Anayasa ihlali karşısında TBMM Başkanı, seçilmiş Cumhurbaşkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Anayasa Mahkemesi'nin tutumunu yemin oturumunda zabıtlara geçirmek amacıyla demokrasilerin vazgeçilmezi olan protesto hakkını kullanmış ve yemin sırasında Genel Kurul'dan çıkmıştır. Meclis Başkanı 'teamül neymiş teamülleri ben yaparım' diyen bir seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın yemin töreninde aslında olmayan teamüllerin arkasına sığınarak ve 'İster katılın ister katılmazsanız' gibi bir ifadeyle orada temsil ettiğimiz milli iradeyi hiçe saymış, Grup Başkanvekilimize söz vermeyerek tansiyonu yükseltmeyi tercih etmiştir" şeklinde konuştu.

Ekonomide açıklanan rakamların Türkiye'yi ciddi bir durgunluğa götüreceğini söyleyen Öztrak, "Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 77,2 değerinde olan Tüketici Güven Endeksi bu yılın aynı ayında 73,2 değerine gerilemiş. Geçen seneye göre son 4 aydır tüketicilerin güveninde ciddi bir aşınma vardır. Ancak beni gelecek günler açısından en çok endişelendiren haber Türkiye Barolar Birliği'nden geldi. TBB verilerine göre bankalara kredi kartı borcunu ödemeyen vatandaşlarımızın sayısı Haziran ayında yüzbin sınırını aştı, 116 bin 93 kişi oldu. Bu, tek bir ayda kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaş sayısında rekordur" diye konuştu.

AK Parti iktidarında büyüme rakamının yüzde 6'lardan yüzde 3'lere düştüğünü belirten Öztrak, AK Parti iktidara geldiğinde iç borçlanma faizlerinin yüzde 96,2'den yüzde 68,3'e düştüğünü söyledi.

Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesi konusunda ise Öztrak, "Hükümetten tepki yok. Adeta Türk yetkilileri Alman istihbaratının şantajı altında. Benim müttefikim olan ülke beni dinleyecek, eften püften tepki verecek. Bunu kabul etmek mümkün değil" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Zafer Haftası Faik Öztrak Ak Parti Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title