Haberler

CHP Sözcüsü Koç: "Türkiye'de Bir Korku Dağılmıştır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, parti olarak milletin 7 Haziran seçimlerinde verdiği mesajı aldıklarını belirtirken, “Millet, yüzde 60 oy alan partilere bir mesaj, bir sorumluluk, görev verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, parti olarak milletin 7 Haziran seçimlerinde verdiği mesajı aldıklarını belirtirken, "Millet, yüzde 60 oy alan partilere bir mesaj, bir sorumluluk, görev verdi. Biz, CHP olarak bu mesajı aldık. Ancak, muhalefetteki diğer siyasi partilerin de bunu alıp değerlendirmesi gerekir. 'Alayına karşıyız' tavrıyla Türkiye bir yere varamaz" dedi.

Ankara 2. Bölgedeki ilçelere teşekkür gezileri kapsamında Pursaklar, Çubuk, Kalecik, Altındağ, Keçiören ve Yenimahalle'ye giden Koç, seçim gecesi ve MYK toplantısı sırasında yaptığı iki açıklama ile seçim sonrası durumun fiili ve hukuki tablosunu ortaya koyduğunu belirtirken, "Seçmen, millet sandıkta oylarıyla bir gerçeği ortaya koymuştur: AKP artık tek başına iktidar partisi değildir. Ben pişireceğim, ben toplayacağım, ben yiyeceğim dönemi bitmiştir. Her şeyi belirleyen tek adam sivil darbesine geçit verilmemiştir. Ancak, muhalefete de ayrı bir görev yüklenmiştir" diye konuştu.

BİZ MESAJI ALDIK:

Milletimizin demokratik yolla, seçim sandığıyla AKP'yi iktidardan düşürdüğünü anlatan Koç, şöyle konuştu:

"AKP dışındaki üç partiye yüzde 60 oranında oy çoğunluğu vermiştir. Biz, bu yüzde 60 içinde kendi payımıza düşen mesajı aldık, bunu değerlendiriyoruz. Sorumluluğumuzun gereğini yapmaya hazırız. Elbette halk AKP'den 13 yılın hesabının sorulmasını, yapılan yolsuzluk ve hırsızlıkların yanlarına kalmamasını ve gelir uçurumunun düzeltilmesini talep etmiştir. Seçimden yaklaşık iki saat sonra hukuku ve fiili durumun ortaya koyduğu dört maddelik tabloyu paylaştık. Nedir bunlar; birincisi tek kişinin her şeyi belirleyip yönlendirdiği dönem bitmiştir. O tek kişinin tarafsızlığını bir kenara bırakıp adına oy istediği parti sandıkta iktidarı kaybetmiştir. Üçüncüsü önümüzdeki süreçte CHP hükümet kurma seçeneklerinin önemli bir unsuru haline gelmiştir. Son olarak parti olarak demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesi için CHP olarak sorumluluk üstlenmeye ve çözümsüzlüğün adresi olmamaya kararlıyız."

'ALAYINA KARŞIYIZ' TAVRI ÇÖZÜM GETİRMEZ

Milletin bu sonuçlarla aynı zamanda muhalefet partilerine kampanya boyunca dile getirdiği vaatler ve ortaya koyduğu ekonomik programın uygulanması zemininin oluşturulması görevini verdiğini anlatan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zeminin elde edileceği bir siyasi aritmetik vardır. Ancak 'alayına karşıyız', 'içeride olmam, dışarıdan istemem', 'kimseyi desteklemem' tavırlarıyla bir sonuca gidemeyiz. Makul bir süre ve sağlıklı, iyi bir protokolle AKP'nin 13 yılda yargı, adalette, milli eğitimde, içişlerinde, dış politikada yaptığı tahribatları giderip restore edecek bir işbirliğini hayata geçirebiliriz."

TİLKİYE KÜMES VEKALETİ YOK

Hırsızlık yolsuzluk yapanla bir arada olamayacaklarını anlatan Koç, sözlerine şöyle devam etti: "Elbette uğursuzun sofrasına oturmayız. Ancak geçmişte 1995-1999 arası dönemde üzerimize yapıştırılan ve haksız yere bedel ödetilen bir konuma düşmeyiz. Ondan ders çıkardık. CHP çözümsüzlüğün adresi olmayacaktır. Kimse unutmasın ki bu seçimde tilkiye kümes vekaleti verilmemiştir. Milletimiz, 'üç kez oldu; ama bu kez tilkiyi kümese vekil tayin etmiyorum' demiştir. Yeni bir iktidar, yeni bir dönem, yeni bir seçenek ortaya koyabilme tablosu vardır."

ASLA GERİYE DÖNÜŞ OLMAZ

Koç, yeni tabloyu iyi okumak ve bu fırsatı iyi değerlendirmek gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'de bir aşama geçilmiştir; bir korku dağıtılmıştır. Bir eşik geçilmiş, bir basamak aşılmıştır. Artık asla geriye dönüş olmayacaktır. Türkiye bu yeni tabloda yargı, içişleri, milli eğitim, dışişleri gibi alanlara; TRT, RTÜK, AA gibi kurumlara çeki düzen verme; iktidarın sopası olma konumundan kurtarma şansına sahiptir ve bunu değerlendirmelidir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Pursaklar Kalecik Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title