Haberler

CHP Sözcüsü Böke, Anadolu Osb'yi Ziyaret Etti

Chp Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB)'ni ziyaret ederek "Anadolu OSB özenli ekonomi politikaların yenilikçi ruhla birleştiği bir nokta olmuş ve çocuklarımı buraya getirip, onlara burayı gezdirmek istiyorum.

Chp Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB)'ni ziyaret ederek "Anadolu OSB özenli ekonomi politikaların yenilikçi ruhla birleştiği bir nokta olmuş ve çocuklarımı buraya getirip, onlara burayı gezdirmek istiyorum. Azim ve kararlılıkla gelinen bu noktayı takdir etmemek mümkün değil" dedi.

ANADOLU OSB BAŞKANI TUNCAY: ANADOLU OSB'NİN GELİŞİMİNDE KAMU KAYNAĞI KULLANMADIK

CHP Sözcüsü Böke'nin dün gerçekleştirdiği Anadolu OSB ziyaretinde Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bölge Müdürü İhsan Gökçınar da hazır bulundu. Böke'ye ziyaretinden dolayı teşekkür eden Tuncay, Anadolu OSB hakkında bilgilendirmede bulunarak "Anadolu OSB, OSTİM'de küçük ölçekli işletmeleri olan yatırımcılarımızla kurduğumuz hayalin bedenleştirilmiş halidir. 4500 hektarlık Malıköy sanayi havzasının tam ortasına tek tek arazileri satın alarak, Anadolu OSB'yi inşa ettik. Sınırlı kaynaklarımızla oldukça çaba sarf ederek kurduğumuz Anadolu OSB'nin gelişiminde hiç kamu kaynağı kullanmadık. Kamulaştırma ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise hızla üstyapı inşaatı tamamlanan işletmelerimizle üretime geçtik. Şimdi ise Anadolu OSB; yenilikçi, modern, bilimsel ve çevreci üretim stratejileri ile ülke ekonomisine katkı sağlayan bir üretim merkezidir" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTELERLE SANAYİ NİTELİKLİ BULUŞMALAR GERÇEKLEŞTİRMELİ"

Sürdürülebilir bir ekonomi için yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesi gerektiğini ve bunun için üniversitelerle sanayilerin işbirliğine gitmesinin zorunlu olduğunu belirten Tuncay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkede ihracat rakamları her dönem düşmeye devam ediyor. Öte yandan TCMB' nin Mart 2016 verilerine göre; Türkiye'de imalat sanayi sektöründe her 100 işletmeden 25'i üretim yapamıyor. Üretimdeki bu gerileme ülke de cari açık, hızlı fakirleşme ve işsizlik olarak geri dönüyor. Dolayısıyla hepimizi etkiliyor. Öncelikle üretimin önündeki engeller kaldırılmalı ve buna yönelik yasal düzenlemelere gidilmelidir. Ardından ise yüksek katma değerli ürünler üretilmesi gerekir ki, bunun için öncelikle üniversiteler ile sanayi bu çerçevede nitelikli buluşmalar gerçekleştirmelidir. Üniversitelerin bilgi birikimi, sanayinin üretim gücüyle buluşmadan rekabet edilebilir bir koşula ulaşabileceğimize inanmıyoruz. Anadolu OSB'nin Başkent Üniversitesi ile işbirliğine gitmesinin bir nedeni de budur. Öte yandan bu anlaşma çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğümüz 'İdari ve Sosyal Tesis Alanları Projesi' ile rekreasyon alanımıza yapmayı planladığımız kreş, otel, alışveriş merkezi, meslek yüksekokulu gibi pek çok işletme ile burası tam bir yaşam merkezi olacak"

CHP SÖZCÜSÜ BÖKE: ÇOCUKLARIMI BURAYA GETİRİP GEZDİRMEK İSTİYORUM

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke de Anadolu OSB'nin kuruluş ve gelişim süreciyle Türkiye'ye örnek gösterebilecek bir yapılanma olduğunu vurgulayarak "Bölgeye girer girmez çevre düzenlemeniz ve doğal hayata olan hassasiyetiniz dikkatimi çekti ve ülkemde böyle bir organize sanayi bölgesi yapılanması olduğu için çok mutlu oldum. Anadolu OSB sanayi üretiminin ülkemizin kalkınması için bir zorunluluk olduğu bilincinin yenilikçi ruhla birleştiği bir nokta olmuş ve çocuklarımı buraya getirip, onlara burayı gezdirmek istiyorum. Azim ve kararlılıkla gelinen bu noktayı takdir etmemek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZ ÜRETİM KONJONKTÜRÜNDE ÇARKLAR SÜREKLİ GERİYE GİDİYOR"

Üretim ve üretime dayalı politikaların Türkiye'nin ana damarları olduğunu savunan CHP'li Böke, şunları söyledi: "Türkiye ekonomisinin belirleyici noktası üretim sektörüdür. Bu nedenle üretim ve üretime dayalı politikalar ülkemizin ana damarlarıdır. Buna karşın Türkiye'de sanayi büyüme oranı oldukça düşük seviyededir ki; 2015'te büyüme oranı yüzde 4 olarak hesaplandı. İhracat rakamları ise 2014 yılına oranla yüzde 8,7 oranında azaldı. Maalesef ülkemiz üretim konjonktüründe çarklar sürekli geriye gidiyor. Risk, güvensizlik, belirsizlik ve ithal girdinin yüksekliği ekonomide telafisi uzun süre alacak yaralar açıyor. Bu karamsar tabloyu ancak siz üreticilerle beraber tersine çevirebiliriz. En yakın zamanda tekrar bir araya gelip, sanayi ve sanayicilerin sorunlarına dair alternatif çözümlerimizi konuşalım ve buna uygun politikaları hep beraber üretip, hayata geçirelim". Görüşmelerin ardından Böke, sanayi alanlarını, Anadolu OSB Çanakkale Şehitler Anıtı'nı, ağaçlandırma alanlarını ve Anadolu Göleti'ni gezerek ziyaretini sonlandırdı.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Selin Sayek Böke Türkiye Politika Güncel Haberler

title