Haberler

CHP Sivas Milletvekili Akyıldız Açıklaması

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas Demir Çelik Fabrikasının faaliyetinin durdurulmasına ilişkin, "Bugün Meclis'e vermiş olduğumuz araştırma önergesiyle, Meclis'in bu olaya el koymasını talep ediyoruz.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas Demir Çelik Fabrikasının faaliyetinin durdurulmasına ilişkin, "Bugün Meclis'e vermiş olduğumuz araştırma önergesiyle, Meclis'in bu olaya el koymasını talep ediyoruz." dedi.

Akyıldız, Meclis'te, Sivas Demir Çelik Fabrikası işçileriyle düzenlediği basın toplantısında, CHP olarak bu fabrikayla ilgili verdikleri araştırma önergesinin bugün Genel Kurul'da görüşüleceğini bildirdi.

Ali Akyıldız, Sivas'ta 1987 yılında 360 milyon dolar harcanarak kurulan bu fabrikanın, bugün kapısına kilit vurulduğunu ve çalışanların alacakları verilmeden sokağa terk edildiğini vurguladı.

Geçmişte, 10 milyon dolara özelleştirilen bu tesisin, bugün devlete olan vergi ve prim borçlarının 210 milyon doları bulduğunu belirten Akyıldız, "Yani burada mağdur olan aynı zamanda devletimiz. Peki bunun çözümü nedir? İşte biz bugün Meclis'e vermiş olduğumuz araştırma önergesiyle Meclis'in bu olaya el koymasını talep ediyoruz. Meclis, oluşturacağı bir komisyonla Sivas Demir Çelik sorununu yerinde geniş şekilde inceleyip irdeledikten sonra Meclis'e sunacağı raporla da çözümünü Meclis'te bulsun istiyoruz." diye konuştu.

Fabrikaya ilişkin 2006 yılında devlet tarafından "kara para aklama" suçu kapsamında dava açıldığını anımsatan Akyıldız, Meclis'te açılacak bir araştırmanın dava sürecini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini savundu.

İktidar partisi milletvekillerine de seslenen ve araştırma önergesinin reddedilmemesi çağrısında bulunan Akyıldız, "Bizim çıkarımız devletin çıkarıdır. Bizim çıkarımız burada emek veren, alın terini sofrasına götüren, çoluk çocuğunun nafakasını kazanan kardeşlerimizin çıkarıdır. Başka hiçbir çıkarımız yoktur. O nedenle sizden ricam, 'Biz bu araştırma önergesine hayır diyelim' diyerek peşin hükümlü hareket etmeyin. Gelin bugün bu araştırma önergesine 'evet' deyin ve Sivas Demir Çelik sorununu hep birlikte çözelim." ifadelerini kullandı.

Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan da iktidar partisinden, Sivas Demir Çelik Fabrikası'nın sorunlarının çözülmesi için araştırma komisyonu kurulmasına destek verilmesini istedi.

Hak-İş ve Çelik-İş sendikası olarak sorunun çözülmesi için her kapıyı çaldıklarını ve bunu defalarca dile getirdiklerini aktaran Erturhan, araştırma önergesinin reddedilmesi halinde buna göre bir tepki ortaya koyacaklarını belirtti.

Kaynak: AA / Politika

Ali Akyıldız Demir Çelik Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

T.C.:

akape sivasta yokmu kimse akape.ye oy vermedimi?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title