Haberler

CHP Sağlık Komisyonu Üyeleri Diyarbakır'da (2)

Nöbet TUTAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİLER CHP'nin Sağlık Komisyonu üyeleri milletvekilleri Prof.Dr. Nurettin Demir, Dr. Niyazi Nefi Kara, Dr. Ali Şeker, Dr. Murat Emir, Dr. Çetin Arık ile Orhan Sarıbal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 'Ölüme karşı yaşam, siyaha karşı beyaz' sloganıyla 24 Aralık'tan beri nöbet tutan sağlık çalışanlarını ziyaret edip, karşılaştıkları sorunları dinledi.

Nöbet TUTAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİLER

CHP'nin Sağlık Komisyonu üyeleri milletvekilleri Prof.Dr. Nurettin Demir, Dr. Niyazi Nefi Kara, Dr. Ali Şeker, Dr. Murat Emir, Dr. Çetin Arık ile Orhan Sarıbal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 'Ölüme karşı yaşam, siyaha karşı beyaz' sloganıyla 24 Aralık'tan beri nöbet tutan sağlık çalışanlarını ziyaret edip, karşılaştıkları sorunları dinledi.

"BİR YARALIYA MÜDAHALE ETMENİN KİMLİĞİ, DİLİ, DİNİ OLMAZ"

Diyarbakır Sağlık Platformu sözcüsü Dr. Cegerğun Polat, bazı basın yayın organları kendilerini hedef gösterdiklerini belirterek, "Buradaki duruşumuza dönük, ciddi bir saldırı oldu. Bizler teröristlere yardım, yaralı teröristleri tedavi eden sağlıkçılar olarak değerlendirildik. Bunların tümü nefret suçu kapsamında yer alacak şeylerdir. Çünkü bir yaralıya müdahale etmenin kimliği, dili, dini olmaz. Bizler bu savaşın bir parçası olarak burada durmuyoruz. Bu savaşın bitmesi için burada duruyoruz. Bunun defaten vurgulanmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı bu konuda bir girişimde bulunmalı" dedi. Polat'ın ardından söz alan CHP Sağlık Komisyonu sözcüsü Prof. Dr. Nurettin Demir, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"CHP'li sağlıkçı milletvekilleri olarak buraya, yöre halkının, çalışan kamu kurumlarının personelinin yanında olmak, özellikle sağlık çalışanlarının 24 saat insanları yaşatmak için çaba sarf edenleri kutlamak ve onların yanında yer almak üzere bugün buradayız. Yaptığınız çalışmalar çok önemlidir. Ben, sağduyu sahibi, AK Partili bütün milletvekillerinin de Meclis'te, Türkiye genelinde yaşanan çatışmaların sonlanması için ellerimizden geleni yapma devam edeceğiz. Sizin yanınızdayız. Sizin barış isteğinizi ve insan yaşatma konusunda gösterdiğiniz bu çabayı kutluyor, tebrik ediyoruz."

Sağlıkçılara destek olmak için bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise, CHP'lilerin sağlıkçıları ziyaret etmesinin önemli olduğunu söyledi. Yiğitalp, "Barış için mücadele edeceğimizi görmenin verdiği heyecanla çok mutlu olduk. Ancak Sur'da 40 gündür sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Orada 4 cenaze tam 20 gündür sokaklarda bekletildiğini söylemem gerekiyor. Çünkü bizim sesimizi ne yazık ki özgür basın dışında diğer basında duyurma gibi bir sorunumuz var. Hali hazırda buradayken, şunu söylemekte fayda var; 40 gündür Sur'da sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor ve 4 cenaze orada bekliyor. Aileler cenazelerini almak için 9 gündür açlık grevindeler. 21'inci yüzyılda Ortaçağ zihniyeti üzerinde bu halka uygulanmış olan, tanklarla, toplarla saldırılar oldu. Aileler ise çocuklarının cansız bedenini almak için açlık grevi yapıyorlar. Bu bile bu kadar ilkel, köhne bir politikanın yeri yok. Bunun karşılığı da yok. Sadece halklar arasında düşmanlık yaratır. Bu savaş sadece Kürdistan'da değil, bu şekilde devam ederse bütün Türkiye'yi sarar. Eğer gerçekten savaşa karşı, ortak bir politika yürüteceksek, Meclis üzerinden ya da her yerde biz varız" diye konuştu.

CHP heyeti daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Niyazi Nefi Kara Nurettin Demir Murat Emir Politika Haberler

500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

Buraları görmeyenler; BİLGİSİ SADECE BİLİNÇLİ OLARAK YAYINLARLA SINIRLI OLAN ARKADAŞLARA BİR SÖZÜM VAR. Doğuda Suriyedekinden daha büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bunun terörle, hendekle, tuzakla ilgisi yok. BU BAŞKANLIĞA İZİN VERMEMENİN İNTİKAMIDIR. VE BU ATEŞİN SÖNMESİNİ BEKLEMEK SADECE HAYALDİR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title