Haberler

CHP Ön Seçimlerinde Mevcut Milletvekillerine Soğuk Duş

Güncelleme:

CHP ön seçimlerinde Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Osman Korutürk, Dilek Akagün Yılmaz, Durdu Özbolat, Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan liste dışı kaldılar.

CHP ön seçimlerindeki sonuçlar bazı mevcut milletvekillerini hüsrana uğrattı. Öyle ki mevcut milletvekillerinin bazıları listede kendilerine yer bulamadı.

OSMAN KORUTÜRK'E KÖTÜ HABER

İstanbul birinci bölgeden seçimlere giren mevcut milletvekili Osman Korutürk listeye giremedi.

YURT GAZETESİ SAHİBİ DE LİSTE DIŞI

Yurt gazetesinin sahibi ve mevcut milletvekili Durdu Özbolat ise Ankara'daki ön seçimlerde listeye giremedi.

DİLEK AKAGÜN YILMAZ'A ŞOK

Uşak'ta mevcut milletvekili Dilek Akagün Yılmaz kazanamazken yerine Özkan Yalın birinci oldu. Uşak'ta CHP'nin tek vekili bulunuyor.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI'NA KÖTÜ SÜRPRİZ

Öte yandan Denizli'de CHP'nin ön seçiminde en büyük sürprizi eski Bayındırlık Bakanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yaşadı. Keskin, 7 milletvekili bulunan Denizli'de listeye giremedi, 2 bin 780 oyla sekizinci olabildi.

ÇANAKKALE'DE İKİ MİLLETVEKİLİ LİSTE DIŞI KALDI

Çanakkale'de Muharrem Erkek birinci, Bülent Öz ikinci, Ahmet Küçük üçüncü ve mevcut milletvekili Ali Sarıbaş dördüncü oldu. Mevcut milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan seçimi kaybetmiş görünüyor.

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK?

CHP'de İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Aydın'da milletvekili adayları hem ön seçimle hem de kontenjan yöntemiyle belirleniyor. Yani fermuar yöntemi uygulanacak. Buna göre belli sıralar kontenjan adaylarına diğer sıralar ise ön seçimle belirlenecek adaylara ayrıldı. İstanbul birinci bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9. sıra genel merkez tarafından belirlenecek. 2, 4, 6 ve 8. sırada yer alacak adaylar ise ön seçimle netleştirilecek. Benzer uygulama Ankara ve İzmir için de geçerli olacak.

Antalya ve Aydın'da ise 1 kontenjan adayı olacak, diğer tüm adaylar ön seçimle belirlenecek. Bursa, Edirne, Isparta, Kırklareli, Kütahya ve Rize'nin de dahil olduğu 35 ilde ise kontenjan adayı olmayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu büyükşehirlerde kontanjana ayrılan birinci sıraların kadın adaylara verileceğini açıklamıştı. Bu durumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'deki seçimden birinci çıksa bile ikinci sıradan aday gösterilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dilek Akagün Yılmaz Osman Korutürk Serdar Soydan Adnan Keskin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (12)

hasan tahsin doğan:

chp''li değilim de helal olsun. Yine de yüzbinlerce üyesini sandığa götürüp, onların tercihlerini önemsemesi, demokrasi adına oldukça güzel. . .

13
1
yanıtYanıtla
CANER YAVUZ:

CHP ATATÜRK ÇİZGİSİNDEN CIKTI PKK SEVİYESİNE İNDİ ARTIK OYUM MHPYE

3
10
yanıtYanıtla
rromanss:

CHP bu seçimlerde yine kazanamaz

4
7
yanıtYanıtla
Ertan:

helal olsun chpye millet vekilleri böyle belirlernir seçilir işte.

7
3
yanıtYanıtla
METİN.07:

CHP İKDİDARI RÜYASINDA GÖRÜR YALAKASI MHPDE HİÇ GÖREMEZ

3
5
yanıtYanıtla
hmobilWeb@haberler.com:

Akpliler melih ğökceki bırakmazzzzzzzZ sandıkta akp

1
6
yanıtYanıtla
ankara06Mobil-ANDROID:

çüşşş.... Rabbim Erdoğan ne demek lan!!!! Allah size akıl fikir versin. Tövbe yarabbim. sen bizi bu kullarından eyleme amin...

6
1
yanıtYanıtla
ZZZZ:

CHP NİN ÖN SEÇİM MANEVRASI PARTİ İÇİNDEKİ TAKTİK. . BAZI KİŞİLERE ÇEK GİT DEMEK KOLAY DEĞİL. . BUNUDA SEÇİM YAPTI. . TAKYİK YARI YARIYA BAŞARILI OLDU BÖYLE DEĞERLENDİRİN. .

3
2
yanıtYanıtla
Metin ÇokMobil-ANDROID:

Bravo CHP..

4
0
yanıtYanıtla
ALLAH TÜRKIYE ERDOGAN:

CHP MHP İKDİDARA GELEMEZ NEDENMİ TÜM İSLAM DÜNYASINDAN MÜCAHİTLERİ TÜRKIYEYE ÇAGIRIRIZ MİLYONLARÇA OLURUZ SİZİ İŞKENCEYLE KATLEDERİZ

0
4
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title