Haberler

CHP'nin "Milletçe Alkışlıyoruz" Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 milyon vatandaşın borç batağında, faiz kıskacında olduğunu belirterek, "Tefeci faizi çalışıyor, bu vatandaşlarımız için.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 milyon vatandaşın borç batağında, faiz kıskacında olduğunu belirterek, "Tefeci faizi çalışıyor, bu vatandaşlarımız için. Son 10 yılda bizim vatandaşlarımızın, borç batağındaki vatandaşlarımızın bankalara ödedikleri faiz miktarı 128 milyar dolar. Size sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü, namus sözü. Bu borç batağından sizi kurtaracağım. Kuruşu kuruşuna hesabı yapılmıştır, programımız hazırlanmıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim kampanyasını başlattığı Kartal Meydanı'nda düzenlenen "Milletçe Alkışlıyoruz" mitingindeki konuşmasında, yoksulluğun olmadığı, sıfırlandığı bir Türkiye sözü verdiğini ifade ederek, CHP iktidarında hiç kimsenin "bu ülkede ben yoksulum" lafını etmeyeceğini söyledi.

Türkiye'de 17 milyon yoksul olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "2015 Türkiyesi'nde, 21 yüzyılda, bilgi toplumunda, diyorum, 17 milyon insan yoksul. Olacak iş mi bu? 17 milyon yurttaşıma Kartal Meydanı'ndan söz veriyorum. Sizin yoksulluğunuzun sıfırlanması, benim boynumun borcu olacaktır" diye konuştu.

Bir kişinin aylık geliri 200 liranın altındaysa yoksul sayıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu ne demektir? 17 milyon insanı açlığa mahkum etmektir. Bunu bilen, kaldırılmasını söyleyen, namus sözü veren kim? CHP. Güvenmeniz gereken parti hangisi? CHP. 17 milyon insanımızın da insan gibi yaşama hakkı var. 17 milyon insan 21. yüzyılın Türkiyesi'nde 'Ben yoksulum' demeyecektir. Onların hiçbirisi akşam yatağa aç girmeyecektir. Her çocuğun karnı doyacaktır. Güvenli bir Türkiye, özgür bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye ve geleceğine umutla bakan bir Türkiye. Sözüm sözdür. Planlarımız, kaynaklarımız, kadrolarımız hazır. Programımız gerçekçi. Hiç kimse kuşku duymasın. 77 milyon yurttaşıma şunu söylüyorum. 12 yıl devlette hesap uzmanlığı yaptım. Her kuruşun hesabını bilirim. Bu konuda mütevazı değilim. Para nasıl toplanır, nasıl harcanır, eğer bu ülkede bunu 10 kişi biliyorsa, 10 kişiden birisi de benim."

"5 milyon vatandaşımız borç batağında, faiz kıskacında"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 milyona yaklaşan taşeron işçilere seslendiğini belirterek, taşeron işçiliğinin olmadığı bir Türkiye sözü verdiğini söyledi. Asgari ücretlinin nefes alacağı, rahat geçinebileceği bir Türkiye sözü verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün bu toplumun yani bizim, yani milletimizin yaşadığı en büyük sorunlardan birisi de borç batağıdır. Tüketici kredisi, banka kredi kartı borç batağıdır. Borç batağında kaç vatandaşımız var, bilen var mı? 5 milyon vatandaşımız borç batağında, faiz kıskacında. Tefeci faizi çalışıyor, bu vatandaşlarımız için. Devletin resmi rakamlarına göre, son 10 yılda, 2003-2013'te, 2014 rakamı henüz yok. Son 10 yılda bizim vatandaşlarımızın, borç batağındaki vatandaşlarımızın bankalara ödedikleri faiz miktarı 128 milyar dolar. Size sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü, namus sözü. Bu borç batağından sizi kurtaracağım. Diyecekler ki nasıl kurtaracaksın? Hiç endişe etmeyin. Kuruşu kuruşuna hesabı yapılmıştır, programımız hazırlanmıştır. Her şeyi açıklayacağız, her şeyi anlatacağız. Vatandaşımdan şunu istiyorum, şundan emin olmanızı istiyorum. Bankaların vatandaşa uyguladığı tefeci faizinden o vatandaşlarımı kurtaracağım. Bunu önümüzdeki günlerde bütün ayrıntılarıyla açıklayacağız. Herkesin gözü ve kulağı CHP'de olsun. Bilin ve emin olun. Türkiye'nin bütün sorunlarını biz çözeceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, en önemli sorunlardan birinin de eğitim olduğunu vurgulayarak, annelere "CHP iktidarında çocuklarını sabahleyin, okula iki yanağından öperek ve huzur içinde gönderecekleri" sözünü verdiğini kaydetti.

Beslenme çantasına da gerek olmadığını, çocukların yemeklerini okulda yemelerini sağlayacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, eğitim düzenini tepeden tırnağa değiştireceklerini, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa eğitim yoluyla ulaştıracaklarını belirtti.

Emeklilerin sorunları

Kılıçdaroğlu, ülkede 10 milyonu aşkın emekli olduğunu dile getirerek, 8 milyonunun aylığının bin liranın altında olduğunu anlattı. Emeklilere bir kez daha Kartal Meydanı'ndan söz verdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "11 milyon emeklimiz duysun. Ramazan Bayramı'nda ve Kurban Bayramı'nda sizlere birer maaş ikramiye vermeyi görev biliyorum. Namus sözü veriyorum. Notere gittim imzaladım. Diyorlar ki 'Neden notere gittin, millete gitseydin'. Hem notere gidiyorum hem millete gidiyorum, var mı diyeceğin. Ben bu parayı vereceğim" dedi.

Esnafı da unutmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, esnafın toplumun ana omurgası olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak bir Türkiye'de esnafa da yerimiz var. Hiç meraklanmasın esnaf kardeşim. Emekliye verdiğimiz 2 aylık ikramiyeden en büyük faydayı sen alacaksın. Gelip alışverişini senden yapacak. Göreceksin hastane kapısından 'prim borcum var' diye kesinlikle CHP iktidarında dönmeyeceksin. Seni ölüme mahkum etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, toprağı işleyen, sabahın köründe tarlaya giden çiftçilere de söz verdiğini ifade ederek, alın terlerinin karşılığını CHP iktidarında alacaklarını, ektikleri ürünün fiyatının bir yıl önceden belirleneceğini, çiftçinin ne ekeceğine önceden kendisinin karar vereceğini söyledi.

Yaşanacak bir Türkiye sözü verdiği için bunları söylediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bize oy versin vermesin, bütün vatandaşları kucaklayan bir Türkiye. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir Türkiye. Bu güzel ülkede yaşayacağız. Güneşimizle, havamızla, suyumuzla, kırsalımızla yaşanacak bir Türkiye" dedi.

"Yaşanacak bir Türkiye programını açıklayacağız"

Kılıçdaroğlu, 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu belirterek, işsizliğin de kökünü kazıyacaklarını dile getirdi.

"Yaşanacak bir Türkiye sözü veriyorum size. Yeter ki birlik olalım, beraber olalım. Kuşku duymadan, acaba demeden, üşenmeden, yorulmadan, bölünmeden, milletçe birbirimizi tutarak birbirimizi destekleyerek, önünde durulmaz büyük bir güç olarak bu ülkeye gerçek anlamda milletin iktidarını hep beraber getirelim" diyen Kılıçdaroğlu, 19 Nisan Pazar günü Ankara'da, yaşanacak bir Türkiye programını açıklayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, bütün çözümleri ayrıntılarıyla anlatacağını belirterek, "77  milyon yurttaşımın emin olmasını isterim. Size söylediğim, vaat ettiğim her şeyin, kuruşu kuruşuna maliyetinin hesaplandığını bilmenizi isterim. Ben maliyeciyim, hesap uzmanıyım, neyin ne olduğunu, paranın nasıl toplandığını, nasıl harcandığını en iyi bilen kişiyim. Arzu eden varsa 'bilmiyor' birisi diyorsa, onunla da arzu ettiği yerde tartışmaya hazırım" dedi.

Ankara'daki programda bildirgelerini açıklayacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, tüm halkı davet ederek, yaşanacak bir Türkiye'nin temellerinin beraber atılacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak bir Türkiye, bizlerin, sizlerin ve bu milletin eseri olacaktır. Bize inanın, bize güvenin, Türkiye'yi kendi bölgesinde onurlu, dik duran bir ülke yapacağız. Sorunlarını çözen bir ülke yapacağız. Sözümüz sözdür. Söz namustur" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Notlar

Kartal Meydanı'na 2 yanında dev ekranlar bulunan bir platform kuruldu. Meydanın etrafında CHP flamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun posteri asıldı.

CHP'nin seçim sloganı "Milletçe Alkışlıyoruz" yazılı şapka, pankart ve tişörtlerin dağıtıldığı miting için meydanın birçok yerine ekranlar ve hoparlörler yerleştirildi.

"Milletçe Alkışlıyoruz" mitingine, CHP'nin İstanbul teşkilatlarının yanı sıra İstanbul ve çevre illerdeki milletvekili adayları da katıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce CHP istanbul İl Başkanı Murat Karayalçın vatandaşlara seslendi.

Miting sonunda genel seçimlere yönelik hazırlanan ve ana teması "Milletçe Alkışlıyoruz" olan reklam filmi de ilk kez gösterildi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title