Haberler

Gürsel Tekin'den Sarıgül Sorusuna Tepki

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, "Sarıgül, genel başkan yardımcılığını istedi mi?" sorusuna "Gazetecinin cahilini Allah kimseye göstermesin." diye tepki verdi.

Gürsel Tekin ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, TBMM'de birlikte basın toplantısı düzenledi. Konuşmaların ardından sorulara yanıt veren CHP'li Tekin, Mustafa Sarıgül'ün genel başkan yardımcılığı isteyip istemediği yönündeki soruya tepki göstererek; "Gazetecinin cahilini Allah kimseye göstermesin. Bir gazeteci siyasi partilerde yöneticilik ne olur diye bir bakar. Bakmamışsa ne diyeceğim. Ona ancak o kadar cevap verebilirim." dedi.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY OLACAK MI?

Olağanüstü kurultay yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorulara karşılık Tekin, şunları söyledi: "Olağanüstü kurultay koşullarını delege belirler. Şu an öyle bir şey yok. Bugüne kadar herhangi bir CHP delegesinin kongre talebinin olmadığını çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. CHP'de kongre sorunu yok. Bunu herkes bilsin. Özellikle havuz medyasında oturup da bize akıl verenler kendilerine bir baksınlar. Solda parçalanmayı arzu edenlerin olduğunu biliyorum. Elbette arkadaşlarımızın eleştirileri olabilir. Bu son derece doğaldır. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Parti içindeki eksikliklerin aksaklıkların tartışılması doğal. Bir kısım arkadaşların keşke medya kanalı ile değil parti mekanizmalarını kullanarak bunları yapsalar daha makul olurdu. Gazeteler aracılığı ile bu tartışmaların yapılması doğru değil."

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NI SİYASETE BEKLİYORUZ"

Kutlu Doğum programında Başbakan'ın yaptığı konuşmaları eleştiren Tekin, "Dün özellikle Diyanet İşlerini de kullanarak, en kutsal değerlerimiz olan Hz. Peygamber'in doğum yıldönümünde siyaseten onu aşıp siyasal malzeme haline getirmesini de bütün toplumun özellikle inanan insanların vicdanına sunmak istiyorum. Bu konuda Diyanet İşleri'nin de sanki bir AKP il toplantısı gibi kullanılmasını şiddetle kınıyorum. Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanı'nı siyasete bekliyoruz. En önemli kurumumuz olan Diyanet İşleri'nin çürümesi bizi üzmüştür." ifadelerini kullandı.

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Tekin, şunları söyledi: "Biz Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili tanımımız şu: Anayasaya hukuka saygılı olacak. 76 milyonun güvencesi olacak. Yerel medyanın da genel medyanın da siyasetçinin de vatandaşın da sivil toplum örgütlerinin de güvenebileceği bir cumhurbaşkanı. Yurttaş ittifak edecek. Yani bugün yine havuz medyası gibi havuz araştırma grupları var. Araştırma şirketlerini merak ediyorum. Bir gün bir TV kanalında benimle tartışmaya var mısınız? Kamuda ne kadar işler yaptığınızı açıklayın. Araştırma şirketlerini de kirliliğe bulaştırmışlar."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Sarıgül Gürsel Tekin İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Muhtark em0058@hotmail.com:

Gursel tekinden olsa olsa chp genel merkezinin tuvaletcisi olurr sarigule selpak tutar:)))

28
6
yanıtYanıtla
vatandaşser_aliefe@hotmail.com:

Atatürk gezi ihanetinde gece parka geldi. etrafına baktı şöyle bir süzdü.....kim bunlar dedi. Yanında bulunan kazım karabekir paşaya . cevap verdi paşa çapulcular efendim türk bayrağını yakanlar. devletimize baş kaldıran bu pislikler çapulculardır efendim dedi. Nerden geldiler diye sordu paşa efendim bunları bu çapulcuları bizim chp lideri kadıköyden toplayıp getirdi. dedi. devam etti. çapulcular devletine emperyalin emriyle isyan ediyor paşam dedi. ATATÜRK paşaya baktı. PAŞA PAŞAAAAAA derhal İNÖNÜYÜ ÇAĞIRIN SAVAŞ UÇAĞI İLE BUNLARI BOMBALASIN DEDİ. bunu ordan geçen bir vatandaş görmüş ve duymuş. sonra CHP içinde cumhurbaşkanı adayı bulamıyorlar atam dedi kazım paşa . ATATÜRK ETRAFINA BAKTI ÖFKELEYLE BUNLARDAN ÇAPULCULAR CUMHURBAŞKANI OLMAZZZZZ KAZIMMMM PAŞA DEDİ.

27
7
yanıtYanıtla
HALKser_aliefe@hotmail.com:

vallahide billahide olmaz kılıçtaroğluda zaten biliyor dürüst işi bilen adam cumhurbaşkanı adayı olmalı diyor bu özelliği taşısa belki kendide aday olurdu ama işte olmuyor demekki o vasıflar her adamda olmuyor hani. adam haklı cumhur luk atatürkün koltuğuna her adamı oturtmazlar hani.

yanıt0
yanıt0
GERÇEK HALKseer_aliefe@hotmail.com:

ATATÜRK kazım paşaya dönüp. KAZIMMMMMMMMM neden benim işbankasındaki hisselerimi halka dağıtmadınız diye sormuş. PAŞAAAAAA cevap ver paşaaaaa demiş.. chp de neden kaldı hisseler. pakistanda müslümanların hilafet adına toplayıp gönderdikleri paralarla kurulan bankada chp nin neden hisse sahibi olduğunu sormuş. kazım paşa ATAMMMMMMMM bilemedik hata ettikkkk affet bizi atam halk bu hisselerin gerçek sahibidir. ama nafile chp ortak oldu. senin kurduğun ülkede senden başka herkes ikdidar oldu şimdi. ama şükürki ülkem artık emin ellerde senin eserine sahip çıkan SENİN YOLUNDAN MEDENİYET TİMSALİ TAYYİP VAR ATAM SEN MERAK ETME RAHAT OL demiş KAZIM PAŞA. TÜM BUNLAR GEZİDEMİ OLMUŞ EVET DEMİŞ VATANDAŞ HALK DUYMUŞ ÇAPULCULAR ŞAHİT TV LERDE GÖSTERDİLER ATAMIZ GEZİYE GELMİŞ ORDA OLMUŞ TÜM BU OLAYLAR.

yanıt0
yanıt0
vatandaşser_aliefe@hotmail.com:

tekin istanbul belediye başkan adayı olamadı şimdide genel başkan yardımcılığını alacaklar elinden yazık. boşa çırpınıyor kaybettin tekin sarıgül genel başkan yardımcısı olduğunda senide taşra teşkilatları genel müdürü yapar hani el ayak işlerine baktırır artık zoruna gitmesin ama. yarın genel başkan olduğunda seni hakkari şemdinliye beled,ie başkanına çaycı falan yaparsa üzülme sakın

22
4
yanıtYanıtla
Kontrolsüz güça8t9r2s6h4@hotmail.com:

ÖFKE KONTROLÜ LAZIM olur herkese birgün.

21
0
yanıtYanıtla
...hsn.ozd@hotmail.com:

Gürsel Tekin e KADIKÖY diyorum ...o anlarrrrrr.CeHaPe çöpçüsüüüüü....

18
2
yanıtYanıtla
elazığ23furkandekor@hotmail.com:

niye kızıyorsun gursel tekin olmaz dediğin adam buyuksehir belediye baskan adayı olduya ...kısa zaman sonra yardımcılığı bosver genel baskan olursa ne dersin acaba .......dune kadar yıkmaya calıstığınız kutsal değerlerden utanmadan bide sahipleniyorsun..yuzsuzluğun bu kadarınada pes ......

16
3
yanıtYanıtla
bıngolllabd_bag12@hotmail.com:

BU HARBI MALYA BUNLARI NASIL ORAYA GETIRMISLER SORAR TABI

17
0
yanıtYanıtla
MUHAMMEDfb_hamza_1907@windowslive.com:

Bunlardan ancak sinif baskani olur oda en ust kademe:-)

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title