Haberler

CHP'nin Çözüm Bulmaya Çalıştığı Tablo

Güncelleme:

CHP'nin 41 ildeki oylarının, Ankara'nın Çankaya ilçesinde aldığı oydan daha düşük çıkması partide kırmızı alarm verilmesine neden oldu.

Yerel seçimde seçmen sayısı 10 milyonu aşan 41 ilde alınan sonuçların, 683 bin seçmeni bulunan Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde alınan sonucun altında kalması CHP'de kırmızı alarm verilmesine neden oldu.

Kesin olmayan sonuçlara göre; 41 il merkezinde büyükşehir ve il belediye adayları toplamda 374 bin 323 oy alırken; Ankara Çankaya'da Alper Taşdelen'e 387 bin 658 oy çıktı.

Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre, 41 il adayının toplamı, partinin Çankaya'da aldığı oyları yakalayamadı. CHP, 8 milyon 385 seçmenin bulunduğu 10 büyükşehirde ise sadece 339 bin 188 oy alabildi. CHP'nin çözüm bulmaya çalıştığı tablo bununla da sınırlı değil.

Doğu ve İç Anadolu başta olmak üzere Parti'nin 11 il belediyesindeki oyları, bin oyun altında kaldı. CHP Muş'ta 455, Siirt'te 345, Şırnak'ta 423, Hakkâri'de 382, Iğdır'da 305, Yozgat'ta 656, Ağrı'da 363, Bayburt'ta 190, Bingöl'de 297, Bitlis'te 212, Çankırı'da 559 oy aldı.

TÜZÜK KURULTAYI SİNYALİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 41 ilde alınan sonuçların Çankaya İlçesi'nde alınan oyların altında kalmasına ilişkin "Örgütlerimizin düşük oy aldığı yerlerde etkinliğini artıracağız. Çok düşük oy aldığımız yerlere yönelik özel bir çalışma yapıyoruz" dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu tablo karşısında, hafta sonu yapılacak il başkanları toplantısının ardından, yeni bir örgütlenme modelini hayata geçirmek için gerekirse tüzük kurultayını gündemine alabileceği ifade ediliyor. CHP'de yönetimde revizyon beklentisi kapsamında ise CHP Lideri'nin yardımcılarının tümünü görevden alarak geniş kapsamlı bir revizyona gidebileceği ya da Gülseren Onanç'ın istifasıyla boşalan halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na, partinin genç yüzlerinden Ekrem Kerem Oktay'ı atayabileceği belirtiliyor.

1 ÇANKAYA ETMEYEN 41 İL

Afyon, Ağrı, Ardahan, Aksaray, Bilecik, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kars, Kırıkkale, Kilis, Konya, Kütahya, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Van.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Alper Taşdelen Habertürk Çankaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (31)

zazaBulumen@hotmail.com:

CHP DEMEK GERİLEMEK DEMEK

21
5
yanıtYanıtla
KAPKARAahmetbaykara33@hotmail.com:

size kimlerin oy verdiği beli Türkiye nin kaymağını yiyen bürokratlar ve elit geçinen beyaz türkler...

18
4
yanıtYanıtla
cannkarabiyik@mynet.com:

BU ÜLKEDE ARTIK KİMSE DEMOKRATİK SEÇİMLERDEN,HAK VE ADALETDEN BAHSETMEYE KALKMASIN,BAKIN SADECE YALOVADA,HATAYDA ANKARADA MEYDANA GELEN OLAYLAR BİLE KARŞIMIZDAKİ PARTİNİN HANGİ AMACA HİZMET ETTİĞİNİ VE BUNU SAĞLAMAK İÇİN NASIL HER YOLA BAŞVURDUĞUNU ANLAMALADIR,YALOVA SEÇİMLERİNE AKP HUKUKEN OY KULLANMA YASAKLI OLAN KİŞİLER SANDIK GÖREVLİSİ OLARAK GÖSTERİLİP OY KULLANDIR,SEÇİMLER KAYBEDİLDİĞİ ANDAN İTİBAREN DEVLETİN MALI ENİZ MİSALİ SAVRUULAN PARALAR,ŞEMSİYE FATURALARI SEÇİM YEMEKLERİNE AİT MİLYONLUK FATURALAR MEYDANA SAÇILIP,MLUM YANDAŞ ŞİRKET BELEDİYEYE İCRA BAŞLATSIN SONRA SEN KENDİN OY KULLANDIRDIĞI KISITLI KİŞLERİ İLERİ SÜREREK SEÇİMİ İPTAL ETTİR,HATAYDA KEZA AYNI,FAKAT ANKARADA CHP ÖNDEYKEN CHP NİN OY KALESİ OLAN YERLERDEN OY GELDİĞİNDE FARK ARTACAK DERKEN BİR ANDA,BAKANLARIN MÜDAHİL OLDUĞU SÜREÇ BAŞLADI,SİHİRLİ BİR ELLE OYLAR AKP LEHİNE DEĞİŞİVERDİ,AKP NİN YSK MÜRACAATLARININ YÜZDE 64 Ü KABUL EDİLİRKEN ANKARADAKİ BU KADAR ŞAİBEYE RAĞMEN ANKARA KABUL EDİLMİYOR

9
11
yanıtYanıtla
DİKKATtabass34@gmail.com:

SEN ÖNCE ŞAİBE YARAT DAHA SAYIMLAR BAŞLAMADAN ÖNDEYİZ KAZANIYORUZ KESİN DİYE AÇIKLAMA YAP MİLLETİ DOLDURUŞA GETİR SONRA ŞAİBE VAR DE YEMEZLER GÜLÜM YEMEZLER GEÇTİ ÇANKAYANIN PAZARI

yanıt0
yanıt0
alman kanalısinan_02@hotmail.com:

almanyanın bilmem hangi kanalı geldidiye yeminler edip kazanacağız diyen adayın olursaböyle gülünç duruma düşersiniz

yanıt0
yanıt0
murat coşkunmuratcskn2h@gmail.com:

Kapatın artık şu Cahil Herifler Partisini memlekete zarar mübarekler

13
6
yanıtYanıtla
fdfgekucuk15@gmail.com:

Sosyete partisi ne olacak

12
6
yanıtYanıtla
BİRİSİvatanx1@mynet.com:

CHP NİN ADI ŞEREF DEMEKTİR, HALKI DA ŞEREFLİ VE VATANSEVER, ARIZA YÖNETİMDE, KILIÇTAROĞLU-SEZGİN TANRIKULU-SARIGÜL-GÜRSEL TEKİN-HÜSEYİN AYGÜN VS. BUNLAR VARKEN BU MİLLET ONLARI SÜRÜNDÜRÜR, CHP TÜRKÜN PARTİSİ, AKP GİBİ KÜRT VE ARABA HİTAP EDEN BİR PARTİ DEĞİL, O NEDENLE YÖNETİCİLERİ, ARAP KÜRT VS. OLMAMALI, ÖZ VE ÖZ TÜRK ÇOCUĞU, HALKIN ÇOCUĞU, İNANÇLI, KARİZMATİK VE YAKIŞIKLI OLMALI, AKP NİN SEÇMENİNE BAKIN ALDIĞI OYUN YARIDAN FAZLASI KADINLARDAN, NEDEN ACABA ?ÇÜNKÜ KADIN KARİZMAYA BAKAR, ONUN İÇİN EKONOMİ, VATAN MİLLET ÖNEMLİ DEĞİLDİR. (TABİİ TAMAMI İÇİN DEĞİL)

7
10
yanıtYanıtla
TÜRKİYELİser_aliefe@hotmail.com:

ŞAŞKINNNNNNNNN SENİ IRKÇI SATANİST ADAM. LAFA BAK HİZAYA GEL .DERSİM GERÇEĞİ: CHP DÖNEMİ KATLİAMLARI. MAŞALLAH CHP NİN KATLİAM KONUSUNDAKİ TECRÜBELERİNDEN HİTLER VE ESET ŞEREFSİZİNİN ŞEREFSİZ BABASI HAFIZ BİLE İLHAM ALMIŞ saymakla bitmez CHP katliamları.. katliamlarin sayisi 23`ü buluyor. 1924- Hakkari, 1925- Bingöl-Muş-Diyarbakır, 1925-Şemdinli, 1925- Diyarbakır, 1926-Pervani, 1926-Siirt, 1926- Nusaybin, 1926-Agri, 1926- Silvan, 1926-Hakkari, 1927- Bitlis, 1927-Agri, 1927- Silvan, 1929- Eruh, 1930- Van, 1930- Tutak-Bulanık-Hınıs, 1930- Van, 1930-Agri, 1934- Bitlis, 1935-Siirt, 1935-Siirt, 1935-Siirt, 1937-1938 Dersim… Sadece 1930-Agri(zilan) ve Dersim katliaminda öldürülenlerin toplam sayisi 55 bin`in üstündedir

yanıt0
yanıt0
Mertalpay_byr94@hotmail.com:

Oy vermeseniz vermeyin kardeşim biz veriyoruz yeter

7
8
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title