Haberler

CHP Myk Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekelerin başsavcılığa gönderilmesine ilişkin, "Bizler hiçbir şeyden korkmuyoruz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekelerin başsavcılığa gönderilmesine ilişkin, "Bizler hiçbir şeyden korkmuyoruz. Eğer savcılar bu uyduruk fezlekelerden bir hukuki düzen çıkarabileceklerini düşünüyorlarsa o zaman, o mahkemelerde gerçek bir demokrasi hikayesini de Sayın Genel Başkanımızdan dinleyecekler." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Böke, Türkiye'nin uzun zamandır yönetilmediğini savundu. "Yönetilmemek, iktidarın kendi devamlılığını sağlamak tercih ettiği bir yöntem olarak karışımıza çıkıyor." diyen Böke, "İktidarın bu derece saray rejimine endekslenmiş tavırları Türkiye'nin bütün kurumlarını çökertti. Baştan sona bir çürümüşlükle karşı karşıyayız. Bu çürüme sarayda başlıyor, buradan devletin bütün kurumlarına teker teker sirayet ettiriliyor." ifadesini kullandı.

Böke, şöyle devam etti:

"Bu hafta maalesef işte böyle çürütülmüş kurumlardan birinde hepimizi rencide eden, bir akademisyene yakışmayacak sözler kullanıldı. Bu sözlerle ilgili çeşitli kınamalar yapıldı ancak buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz; bu çürümüşlüğe engel olunacaksa kınamak yetmez, bu tip yapılan yanlışlar mutlaka cezalandırılmalı. Bizler sadece özür dilenen, kınanan değil, yapılan yanlışlara ceza verilen ve bu cezaların hak ve hukuk çerçevesinde işlediği bir devlet düzeni istiyoruz. Bu çürümüşlük kendini sokaklarda mafyaya teslim etmiş bir Türkiye yaratıyor. Bu çürümüşlük Türkiye'nin her yerinde çakalların dolaşmasına yol açıyor. Hepimiz biliyoruz, geçtiğimiz hafta bu mafyavari tavırlar, camilere kadar girdi ve bir şehit cenazesinde sayın genel başkanımızın önüne mermi atıldı. Bu mermi atılma protestosundan sonra, iktidardakiler ancak bir kaç gün sonra açıklama yapabildi."

Mafyavari tavırları destekleyen bu sessizliğin, bugün yeni çakalvari tavırların ortaya çıkmasına neden olduğunu iddia eden Böke, bir kaç gün sonra gerçekleştirilecek LGBT üyelerinin onur yürüyüşüne karşı "bir mafya grubunun bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ettiği"ni söyledi.

Böke, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Buradan Türkiye'nin hukuk kurumlarına sesleniyoruz. Bizler aynı değil, farklı olacağız, farklılıklarımızın savunulmasının yükümlülüğü devlet kurumlarındadır, devlet kurumlarının her bireyi korumasını sağlamak iktidarın sorumluluğudur. Bu sorumluluğu göstereceklerini diliyoruz. Gösterip göstermeyeceklerine ilişkin takipte olduğumuzu da buradan açıkça bir kez daha ifade ediyoruz. Tekrar ediyorum; aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte barış içinde yaşayacağız. Tek bir yurttaşımızın dahi farklılığından dolayı hakarete uğramasına, nefret söylemine maruz bırakılmasına, bu sebeple tehdit edilmesine asla seyirci kalmayacağız."

Ortaya çıkan bu karanlığa "hayır" diye sesini yükseltmiş gençler olduğunu ve gençlerin aydınlık yarınlar istediğini belirten Böke, "Bugün Meclis'te tartışılıyor olan eğitim yasası, işte bu aydınların karşısına karanlık duvarlar örmek isteyen yasalardan biri. Sevgili gençler sizlerin istediği aydınlık, bizim de istediğimiz aydınlık. Sizin istediğiniz bu aydınlığın karşısına örülecek hiçbir duvara izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Yeni yargı paketi

Selin Sayek Böke, yarın komisyonda tartışılacak bir yargı paketinin de geldiğini anımsatırken, kendi geleceğinden korkan bir iktidar olduğunu savundu. Böke, "Suçlu olduğunu bilen bir saray var. Bu suçunu ortaya çıkaracak bir yargıyı istemeyen bir saray var. El ele verip 'paralel' dedikleriyle yıllarca Türkiye'de her şeyi alaşağı etmiş olanlar, şimdi adına 'paralel mücadelesi' diyerek bir dizi temizlik yapıyorlar. Unutmayalım, bu temizlik, bir paralel temizliği değildir; bu temizlik, paralel bahanesiyle saraya yandaş bir yargı inşası sürecidir." görüşünü paylaştı.

Böke, bu pakete sonuna kadar direneceklerini ve yargının kimsenin vesayeti altında girmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin bir "talan ekonomisi"ne mahkum edildiğini iddia eden Böke, Türkiye'de iş arayıp bulamayan veya umudunu kaybetmiş 6 milyon kişi olduğunu söyledi.

Türkiye'de 6 milyon işsizin sorumlusunun AK Parti olduğunu savunan Böke, turizmde bu yılki kaybın ise 10 milyar doları bulmasının beklendiğini dile getirdi. Böke, turizmdeki kaybın, bu sektörde doğrudan çalışan 500 bin kişinin işsiz kalması anlamına geleceğine dikkati çekti.

Hukuku doğru inşa edip, devlet kurumlarını liyakat temeliyle çalıştırmak yerine, halkı oyalayan teşvik paketleriyle geçiştirmeye çalışan bir iktidarın olduğunu ileri süren Böke, 2013'ün Haziran ayında birçok bilim insanı ve bürokratın katkı verdiği 10. Kalkınma Planının hazırlandığını, sonrasında bunun 2014'te "25 Dönüşüm Eylem Planı" olarak sunulduğunu hatırlattı.

Aynı programın 2015'te bir hükümet planı, şimdi de tekrar teşvik paketi olarak sunulduğunu iddia eden Böke, "Bizleri kandıramazsınız. Vatandaşı oyalamayı bırakın ve işinizi yapın." dedi.

Böke, İstanbul Arnavutköy'deki saldırıda şehit olan polis memuruna Allah'tan rahmet diledi.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin özü Atatürk"

Böke, açıklamasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekelerin savcılığa ulaşması MYK'da gündeme geldi mi?" sorusuna, Böke, "MYK'mızda Türkiye'nin gündemiyle ilgili çok derin meseleler konuşulduğu için mahkeme süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yapılmadı. Bizler hiçbir şeyden korkmuyoruz. Eğer savcılar bu uyduruk fezlekelerden bir hukuki düzen çıkarabileceklerini düşünüyorlarsa o zaman, o mahkemelerde gerçek bir demokrasi hikayesini de sayın genel başkanımızdan dinleyecekler." yanıtını verdi.

"Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda partinizin aynı tutumu devam ediyor mu? Bir girişiminiz olacak mı?" sorusu üzerine Böke, "Partimiz daha öne de dokunulmazlıklarla ilgili defaatle pozisyonunu açıkladı. Bu pozisyonda herhangi bir değişiklik yok. Herhangi bir işlem yapmayı gerektirecek de bir gelişme yok" ifadesini kullandı.

Böke, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanının 'yeni anayasada Atatürk sadece kurucu sıfatıyla yer alacak, ideolojisine atıfta bulunan maddeler çıkarılacak' açıklaması var. Bu konuda ne söylersiniz?" sorusu üzerine, "Türkiye Cumhuriyeti'nin özü Atatürk. Türkiye Cumhuriyeti'nin özünü yansıtan bir anayasadan, Türkiye Cumhuriyeti'nin özü olan Atatürk'ü çıkarmaya kimsenin gücü yetmez. Biz asla bu söylenenlere geçit vermeyeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Selin Sayek Böke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title