Haberler

CHP Myk Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Sinop'ta yaşanan olaylara ilişkin, "Grup toplantısında ya da oradaki olaylar sürecinde çeşitli medya organlarına CHP ve CHP'li belediye başkanımızla ilgili açıklama yapanların hem CHP'nin"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Sinop'ta yaşanan olaylara ilişkin, "Grup toplantısında ya da oradaki olaylar sürecinde çeşitli medya organlarına CHP ve CHP'li belediye başkanımızla ilgili açıklama yapanların hem CHP'nin kurumsal kimliğinden hem CHP'li Sinop Belediye Başkanımızdan açıkça özür dilemesi gerekmektedir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koç, 'Ergenekon' davasının önceki gün yapılan duruşması sırasında izleyici olarak Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne girmek isteyenlerle güvenlik güçleri arasında yaşananları hatırlatarak, hukukun üstünlüğüne inananlara, yargılama sürecinin sağlıklı işlemesini isteyenlere yönelik orantısız güç uygulandığını belirtti. Koç, yaşananların 'ileri demokrasinin Silivri manzaraları olarak siyasi tarihe geçtiğini' söyleyerek, sanıkların tanıklarının duruşmada dinlenmemesine de eleştiride bulundu. Hukukun bu konuda yargıçlara bir takdir hakkı vermediğini, sanıkların dinlenmesinden yana hüküm olduğunu anlatan Koç, usul hatası yapılan bir hukuk davasında

esasla ilgili verilecek hükmün hiçbir değerinin olmadığını ifade etti. "Hukuk ölmüştür. Yargının ırzına geçilmiştir" diyen Koç, "Silivri bu noktadadır. Bırakın siyasi kimliğimi, bir yurttaş olarak vicdanım kanamaktadır. Kendilerini Başbakanın özel talimatıyla Başbakanın özel yargıçları gibi görenler, ileride çok ağır vebal altında kalacaklardır. Kılavuzu ne idiğü belirsiz bir haham, Tuncay Güney olan Silivri projesi, hukuk iğfal edilerek sonlandırılmak istenmektedir" şeklinde konuştu.

BDP'lilerin Sinop gezisinde yaşanan olaylara ilişkin olarak ise Koç, "Hükümetin yanlış uygulamalarıyla provokasyona açık bir toplum oluşturuldu" dedi.

"İMRALI'DAKİ GÖRÜŞMELERE İLİŞKİN SİYASİ PARTİLER VE TOPLUM BİLGİLENDİRİLMİYOR"

Koç, İmralı'daki görüşmelere ilişkin siyasi partilerin ve toplumun bilgilendirilmediğini söyleyerek, hükümetin sorunlara gerçek bir çözüm aramadığını, sadece kendi amaçlarının önemli olduğunu dile getirdi. CHP'nin sürecin en başından bu yana uyarılarını yaptığını kaydeden Koç, Sinop'ta yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Koç, demokratik bir toplumda her legal siyasi partinin ülkenin her yerine gitme özgürlüğü bulunduğunu, bunun güvencesinin de hükümetin sağladığı güvenlik ortamı olması gerektiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve 'en küçük muhalefet partisinin sözcülerinin' Sinop'taki olaylarla ilgili gerekli inceleme yapmadan CHP'yi suçlama yarışına girdiklerini söyledi. CHP'nin bu süreçte hiçbir eylemin içerisinde olmadığını ve hiçbir CHP'linin de bu eylemlerin içerisinde yer almadığını söyleyen Koç, "Başbakan ezbere konuşuyor. Başbakan'ın CHP'siz bir gününün geçmediğini biliyoruz. ya diğerlerine ne demeli. Kendilerine aktarılan iki bilgiyle siyaset yapmayı hala eski mesleklerinden gelen alışkanlıkla tuluat yapmak zanneden bazıları, o kaba Türkçeleri ile CHP'li Sinop Belediye Başkanımızı, CHP'nin kurumsal kimliğini bu

eylemlerin içindeymiş gibi sunarak Başbakan'a kafasındaki projeyi gerçekleştirmek için adeta yardımcılık yapıyorlar" diye konuştu.

Koç, Sinop'un Dikmen ilçesi AK Partili Belediye Başkanına ait olduğunu söylediği ve belediye başkanını olay yerinde gösteren bazı fotoğrafları da göstererek, konuşmasında şunları kaydetti:

"Ey Başbakan, bundan senin önüne getirdikleri kağıt üzerindeki haberlere bir bak, doğruluğunu kanıtla, ondan sonra sağa sola saldır, iftira at. Bunları söylediler, burada kalacak mı olay? Hayır. Grup toplantısında ya da oradaki olaylar sürecinde çeşitli medya organlarına CHP ve CHP'li belediye başkanımızla ilgili açıklama yapanların hem CHP'nin kurumsal kimliğinden hem CHP'li Sinop Belediye Başkanımızdan açıkça özür dilemesi gerekmektedir."

Başbakan Erdoğan'ın gerginliğin temel aktörü olduğunu iddia eden Koç, "Bu nasıl vampirlik, bu nasıl kan sevdası" diye konuştu. CHP'nin tüm yalan ve iftiralara karşı sağduyulu tutumunu sürdüreceğini söyleyen Koç, partilerine yönelik asılsız suçlamaların 'kirli bir projenin işbirliği' olduğunu dile getirdi.

"AK PARTİ YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN 'YENİ YOL ARKADAŞI ARAYIŞI' İÇİNDE"

Koç, AK Parti'nin yeni anayasa ve başkanlık sistemi için 'yeni yol arkadaşı arayışı' içinde olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan'ın ve diğer AK Partili yetkililerle BDP'lilerin geçmişte birbirlerine yönelik sarf ettiği sözleri hatırlattı. Herkesin rolünü oynadığını söyleyen Koç, "Allah muhabbetinizi artırsın. Madem bu kadar yakındınız, bu kadar kodlarınız uyuşuyordu, ne diye danışıklı kavga edip milleti kandırdınız şimdiye kadar? Ne diye 'dokunulmazlıklarınızı kaldıracağım' diye ortalıkta dolaştın? Eline ip aldın dolaştın. Kimi kandırdınız? Artık AKP-BDP arasında kamuoyu önünde sergilenen siyasi kavga görüntüsü, şimdi gündeme getirilen siyasi projenin, siyasi planların karşılıklı paylaşılan roller çerçevesinde sahnelenmesiydi. Herkes rolünü oynamış. Şimdi artık kankalık ortaya çıktı, yol arkadaşlığı ortaya çıktı" dedi.

Bu yeni yol arkadaşlığına toplumun tepkisinin 'CHP'ye saldırılarak hafifletilmeye çalışıldığını' da öne süren Koç, CHP'nin bu kirli planların üzerine siyasetin projektörünü tutacağını ifade etti. Koç, "Bütün bu makyaj, bütün bu gayret eğer Ankara'daki anayasa uzlaşma masasını Başbakan devirir ise bu pazarlıklarla ortaya çıkacak anayasanın adı, soyadı AKP-BDP-PKK anayasası olacaktır" diye konuştu.

Bir soru üzerine Koç, partisinin Sinop Milletvekili Engin Altay'ın dün TBMM'de Sinop olaylarına ilişkin yaptığı konuşmanın kendilerine yönelik haksız ithamlara karşı gerekli bir yanıt olduğunu ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Haluk Koç Ak Parti Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title