Haberler

CHP Milletvekilleri Tunceli'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CMP) Tunceli İl Başkanlığında, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız'ın katılımıyla örgüt toplantısı yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CMP) Tunceli İl Başkanlığında, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız'ın katılımıyla örgüt toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantı öncesi sivil toplum kuruluşlarıyla bir süre görüşen Zeybek ve Yıldız, ardından partililerle bir araya geldi.

Toplantı öncesi Zeybek ve Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişin yapılan çalışmaya CHP'nin tavrının sorulması üzerine Zeybek, şunları söyledi:

"Şu anda bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması siyasetten çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti'nin elindedir. 276 sayısal çoğunluğu olan hangi siyasal parti varsa o Türkiye Büyük Millet Meclisinde herhangi bir milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmaya oyu yeterlidir. AK Parti'nin 317 milletvekili var. Her halde 317 mi büyük? 276 mı büyük bunu düşünmek gerekiyor? Burada hiçbir siyasal partinin oy vermesine veya vermemesine gerek duyulmadan AK Parti'nin tüm milletvekillerinin istediği zaman TBMM'nin gündemine getirip, her milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırma çoğunluğuna sayısı yeterlidir. Ama şu anda siyaset yapıyor. Neye göre yapıyor? Doğu ve Güneydoğu'daki, batıdaki, Karadeniz'deki halka göre siyaset yapmaya kalkıyor. Yani Karadeniz'deki insana, 'Biz HDP'lerin, suç ortaklarının dokunulmazlığını kaldırmak istiyoruz ama buna CHP evet demiyor.' diyor."

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Zeybek, şunları söyledi:

"Türkiye'de 2002 yılında anayasal olarak kurulmuş ve bugünde 14 yıldır siyasal iktidarlığı yürüten bir siyasi anlayış, siyasi parti var, Adalet ve Kalkınma Partisi. Cumhuriyetin tüm değerleriyle oynadı. Son süreçte laikliğin devlet yönetim temelindeki din ile ayrıştığı, yönetim biçiminin de nasıl oluştuğunu, devletimizinde şu anda hukuksal olarak laik bir devlet olduğunu, laik bir cumhuriyet olduğunu, laik, demokratik bir cumhuriyetle yönetildiğimizin anlayışı varken, anayasaya aykırı, hukuka aykırı söylem içerisinde bulunan TBMM başkanı da böyle bir söz söyleme hakkı var mıdır? O zaman bunu da sorgulamak gerekiyor. Bana göre anayasaya aykırı. Siz laik demokratik cumhuriyet hukuku içinde partinizi kurduysanız, o hukuk içinde de hareket etmek zorundasınız. Anayasa çerçevesinde hareket etmek zorundasınız."

Bir gazetecinin "Son günlerde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bazı medya kuruluşlarında ön plana çıkarıldığı ve partide bir liderlik arayışı mı var?" sorusu üzerine CHP Meclis Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, CHP'de genel başkanlık sorunu olmadığını, partinin kurultayını kısa süre önce yaptığını söyledi.

Milletvekili dokunulmazlıklarına da değinen Yıldız, konunun en son parti meclisinde gündeme getirildiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi üyelerinin görüşünü aldığını ve istişare edildiğini belirten Yıldız, şunları söyledi:

"Eğer bir bedel ödenecekse akademisyenler hapse giriyorsa, bugün gençler hapse giriyorsa, toplumun her kesiminden insanlar bir bedel için cezaevine giriyorsa, gazeteciler giriyorlarsa, milletvekillerinin, siyasetçilerin de içeriye girmeli. Daha önceki genel başkanımız Bülent Ecevit içeri girdi. Daha önce bir dünya bedel ödendi, o zaman bizler de bu bedeli ödemeye hazırız mesajı verildi. Gerçekten de bugün bir bedel ödenecekse hepimiz bu bedeli ödemeliyiz, cezaevine girmeliyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Zeybek Özkan Yıldız Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title