Haberler

CHP Mersin Milletvekili Öztürk Açıklaması

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Erdoğan'ın bu ülkeye başkanlık sistemi getirmeye gücü yetmez" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Erdoğan'ın bu ülkeye başkanlık sistemi getirmeye gücü yetmez" dedi.

Öztürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı davalarla ilgili "aldatıldık" açıklaması yaptığını anımsattı.

Bu dava süreçlerinde birçok insanın mağdur olduğunu ifade eden Öztürk, "Erdoğan'ın kalkıp sadece çok hafif deyimle 'aldatıldım' diye toplumun içinde gezme hakkı var mı? Özür dilemiyor. Sayın Erdoğan 'ben aldatıldım' diyerek kendisini ve ekibini ibra edemez. Erdoğan aldatılmamıştır, o sürecin baş sorumlusudur" diye konuştu.

Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalara değinen Öztürk, şunları kaydetti:

"(Başkanlık sistemi) diye bağıra bağıra o koltuktan aşağıya düşecek. Erdoğan'ın bu ülkeye başkanlık sistemi getirmeye gücü yetmez. Her gün ısmarlama toplantılarla insanların evine yandaş kanallar vasıtasıyla misafir olmaktan vazgeçmelidir. İnsanlar her gün onu televizyonlarda dinlemekten bıktı."

Öztürk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, "Bu konu aile için bir konu değil. Söz konusu kamu malı. Arınç, Gökçek'e 'Ankara'yı parsel parsel sattın' diyor. Bu aile içi mesele mi? Sayın Başbakan'ın görevi bunu kapatmak değil bunun üstüne gitmektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Rıza Öztürk Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title