Haberler

CHP Mersin Milletvekili Öztürk Açıklaması

"Türkiye'de tüm sol güçlerin, tüm demokrasi güçlerinin CHP'de büyük bir buluşmayı gerçekleştirmeleri gerektiğine inanıyorum"

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk,  " Türkiye'de tüm sol güçlerin tüm demokrasi güçlerinin CHP'de büyük bir buluşmayı gerçekleştirmeleri gerektiğine inanıyorum" dedi.

Öztürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine değinerek, TMSF'nin Bank Asya ile ilgili açıklamasına okudu.

Öztürk, ekonomi uzmanlarının Bank Asya'ya ilişkin  durumun hukuki olmadığını söylediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Siz bir ülkede kendi siyasi ihtiraslarınız uğruna böylesine ekonomik güçlere saldırırsanız bu ülkede insanlara yatırım yaptıramazsınız. Bank Asya tıpkı Koç Holding gibi ve hem küçük yatırım ortakları hem de yabancı ortakları olan, İMKB'de işlem gören bir şirket. Siz buna haksız, hukuksuz el koyuyorsunuz ve hiçbir açıklama yapamıyorsunuz."

BDDK'nin bankanın ortaklarında aranan nitelikleri kimin kaybettiğini açıklayamadığını iddia eden Öztürk, "BDDK'nin bu konuda şeffaf olması lazım. Mevcut ortaklara izni veren de BDDK. Eğer bunlar ortak olma niteliklerini kaybettiyse BDDK bunu yeni mi farketti? Banka'nın genel kurulu olmadan bu karar nasıl yürürlüğe giriyor? Bunu açıklaması lazım" diye konuştu.

Gazetecilerin, seçim ittifakı çerçevesinde CHP ve DSP'nin görüşmesine ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın her iki partinin de sağ olduğunu söylediğini ve "iki sağdan bir sol çıkmaz" ifadesini hatırlatması üzerine Öztürk, şunları söyledi:

"Sayın Demirtaş'ın söylediği gibi iki sağ mıdır konuşan kesim. Kime göre sağdır, kime göre soldur. Ama şu doğrudur, iki sağdan bir sol çıkmaz. Türkiye'de tüm sol güçlerin ve demokrasi güçlerinin CHP'de büyük bir buluşmayı gerçekleştirmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu seçimlerde bencillik  yapmaya, ben merkezli olmaya gerek yoktur. Yunanistan'da ve İtalya'da gerçekleştirildiği şekliyle 'diktatör' dediğimiz yönetimin karşısında tüm demokrasi güçlerinin büyük bir buluşmayı gerçekleştirmesi lazım. Faşist diktaya karşı olan herkesin büyük buluşmaya katılmalarını istiyorum. Bunun CHP'de gerçekleşmesi çok doğal bir olaydır. CHP'nin de böyle bir buluşmanın ev sahibi, adresi ve hatta kalıcı adresi olması gerektiğini düşünüyorum."

Öztürk, topluma umut ve heyecan verici büyük buluşmanın sadece bazı isimleri listelerden aday yapmakla, monte etmekle olmayacağını ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Rıza Öztürk Bank Asya Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title