Haberler

CHP Liderine Suç Duyurularının Ardı Arkası Kesilmiyor

AK Parti Buca İlçe Teşkilatı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ak Parti Buca İlçe Teşkilatı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 35. olağan kurultayda sarf ettiği sözler üzerine bir suç duyurusu da AK Parti Buca İlçe Teşkilatından geldi. AK Parti eski İzmir Milletvekili Rıfat Sait'in de katılımıyla İzmir Adliyesinde buluşan çok sayıda partili, CHP Genel Başkanı hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. Ortak bir basın açıklaması yapan partililer, açıklamalarında Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından yüzde yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatörlükle itham edilmesi izahtan varestedir. Bu ifade sadece sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı ve hakaret değil, onun şahsında ve temsil ettiği makama saygısızlık verdikleri oylarla onu bu makama layık gören milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir. Her fırsatta kendilerini demokrasi havarisi gibi gösteren bu zat ve temsil ettiği kitle konu partimize ve sayın cumhurbaşkanına gelince hiçbir tezvirattan kaçınmamaktadır. Zaten milletimiz bu samimiyetsizliği görmüş olacak ki demokrasiye geçildikten sonra bu zihniyeti hiçbir zaman iktidara getirmemiştir. Bu sebeple millete ve demokrasiye olan menfi tavırlarını aleni söylemekten kaçınmakta kişiler üzerinden hakaret siyaseti yapmaktadırlar. Bunun en son örneğini hakareti meslek haline getiren ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirilmiştir. Cumhurbaşkanımız için; ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda, ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden şahısların veya grupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan 'Diktatör' nitelendirmesinde bulunması her ne kadar kendisine yakışsada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının olmadığının açık bir göstergesidir. Dünya üzerinde hiçbir ülkede kendi ülkesinin cumhurbaşkanına hakaret eden bir ana muhalefet lideri yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu kendisini bu alanda geliştireceğine ana muhalefet partisi lideri olmanın ona yüklediği görev sorumluluğu yerine getirmelidir" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Buca Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title