Haberler

CHP'li Toprak: Protestoculardan Terörist Çıkarmaya Çalışıyor

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, hükümeti sporu siyasetle dizayn etmekle suçladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, hükümeti sporu siyasetle dizayn etmekle suçlarken, "AKP, protestolardan ders çıkaracağına, protestoculardan terörist çıkarmaya çalışıyor" dediCHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, hükümeti sporu siyasetle dizayn etmekle suçlarken, "AKP, protestolardan ders çıkaracağına, protestoculardan terörist çıkarmaya çalışıyor" dedi.

Toprak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın "30 senedir terörle mücadele eden bir devletiz. Bir-iki, yaşanır. Üçüncüde kontrol altına alınır" açıklamasının korkunç olduğunu belirterek, "Bu yaklaşım olayları içinden çıkılmaz bir noktaya sürükleyecektir" dedi. Erdoğan Toprak'ın açıklamasına şöyle devam etti:

"Öncelikle AKP'li yöneticilere ve Gençlik ve Spor Bakanı'na itidal çağrısında bulunuyorum, bu yaklaşımla çok daha büyük ve vahim olaylara neden olacaksınız, bu tehditlerden vazgeçin ve milletin huzurunu kaçırmayın. Gezi direnişinin AKP'nin kimyasını bozduğu anlaşılmaktadır. AKP protestolardan ders çıkaracağına, protestoculardan terörist çıkarmaya çabalıyor. Bütün taraftarlara terörist damgası vurmak, stadyumları terörist yuvasıymış gibi göstermek bu ülke sporunu geri dönülmez bir çöküşe sürükleyecektir.

Eskiden insanlar ligin başlamasını heyecanla bekliyorlardı; şimdi büyük bir korku ve endişeyle bekler oldular. Çünkü başta Gençlik ve Spor Bakanı olmak üzere AKP'li birçok yönetici sürekli bir biçimde sporseverleri tehdit edip, hükümetin hoşuna gitmeyen sloganları atanlara terörist muamelesi yapacaklarını söylüyorlar. Statlarda yaşanacak her türlü şiddetin sorumlusu AKP olacaktır. Milletin maç keyfine karışmayın, seyirciye ve statlara dokunmayınız."

"Spora siyaset sokmayın" diyen Ak Partililerin öncelikle kendilerine bakmasını öneren Toprak, "Federasyonların seçimlerine nasıl müdahale ettikleri, listelerin bakanlık ve başbakanlık koridorlarında nasıl belirlendiği; federasyon başkanından, teknik direktöre, sporcudan masöre kadar her aşamada kadrolaştıklarına bütün Türkiye tanıklık etmektedir. Eskiden federasyonların özerkliği söz konusuydu. AKP döneminde bu özerklik ilkeleri yok sayılmaktadır. Sporu siyasetle dizayn edenler şimdi kalkıp statlara siyaset sokmayın diye tehditler savuruyor" dedi.

Toprak, şunları söyledi:

"Spora siyaseti bulaştırdıkları için, gözleri kadrolaşmaktan başka bir şey görmediği için bugün ülke sporu büyük bir gerileme yaşamaktadır. Bırakın kupa ve madalya almayı; sporcularımız dopingli çıkıyor ve ülke olarak dünyada prestij kaybediyoruz. Irkçılıkla dahi suçlanır, ceza alır hale geldik. AKP'nin ülke sporunu ayağa kaldırmak gibi bir derdi zaten yoktur, kendi iktidarının derdine düşmüş durumdadır. Başta AKP hükümeti olmak üzere herkesi daha sorumlu davranmaya, sağduyu ile hareket etmeye ve ülke sporunu geri dönüşü olmayan bir sürece sokmamaya davet ediyorum." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title