Haberler

Chp'li Tekin, Meclis Eylemcisine Sahip Çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mecliste ağaca çıkarak eylem gerçekleştirerek sesini duyurmaya çalışan Karslı hemşerisi için İçişleri Bakanı Muammer Güler'e soru önergesi verdi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mecliste ağaca...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mecliste ağaca çıkarak eylem gerçekleştirerek sesini duyurmaya çalışan Karslı hemşerisi için İçişleri Bakanı Muammer Güler'e soru önergesi verdi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mecliste ağaca çıkarak eylem gerçekleştirerek sesini duyurmaya çalışan Karslı hemşerisi için İçişleri Bakanı Muammer Güler'e soru önergesi verdi. Selim Belediyesi'nin vatandaşı mağdur ettiğini belirten Tekin, Bakan Güler'e "İlçede, yeni ve alternatif taşıma kooperatiflerinin açılması için, 52 köy muhtarının ve vatandaşların vermiş oldukları dilekçeler, hangi gerekçelerle ve neden işleme konulmadığını" sordu.

Tekin, 3 yıldır Başbakan'la görüşmek istediğini halde başaramayan ve Meclis'te eylem yapıp ağaca çıkan Haydar Aksangu'nun taleplerini meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı'na İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, vatandaşı mağdur eden Selim Belediyesi ile ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını soran Tekin şöyle devam etti:

"İl ve ilçelerde taşımacılık yapacakların, arz/talep dengesi, yolcuların kaliteli-rahat hizmet alımı, haksız rekabetin önlenmesi için taşıt sayılarının, koltuk kapasitelerinin tekel oluşturmayacak ve şaibeye meydan vermeyecek şekilde il/ilçe trafik komisyonlarınca belirlenmesi esas alınmıştır. Ancak, Kars-Selim arası yolcu taşımacılığının, rekabetsiz bir ortamda, tüketicilerin hizmet alımında alternatifsiz ve tekelci bir anlayışla yürütüldüğü, gelen yoğun şikayetler ve mağdur olan bir vatandaşın TBMM yerleşkesi içerisinde eylem yapması neticesinde gündeme gelmiştir. İlçede, resmi olarak iki ayrı taşıma kooperatifi fiiliyatta gözükse de, var olan kooperatifler Selim Belediyesi'ne ait halk otobüslerini işletmekte ve alternatif bir taşımacılık yapılamamaktadır.

Bu bağlamda, S.S Serhat Selim 3 No'lu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin, 2009 yılından beri resmi olarak önünde hiçbir yasal engel olmadığı halde çalışma izinleri neden verilmemektedir? İlçede, yeni ve alternatif taşıma kooperatiflerinin açılması için, 52 köy muhtarının ve vatandaşların vermiş oldukları dilekçeler, hangi gerekçelerle ve neden işleme konulmamaktadır? Halk otobüslerini işleten kooperatif bünyesinde, Selim Belediye Başkanı'nın yakın akrabası ve AKP Selim İlçe Başkanı'nın yakınlarına ait hatların olması, başkalarının mağdur edilmesi anlamına mı gelmektedir? Kars İl Trafik Komisyonu Başkanlığı'nın, yaşanan sorunun kısa sürede çözümlenmesi yönünde almış olduğu karar, İlçe Trafik Komisyonunca neden uygulanmamaktadır? 2009 yılından beri önlerinde hiç bir yasal engel olmadığı halde, çalışma izni alamayan kooperatif üyelerinin, vergi borçları 40 bin TL'yi geçmiş ve araçları da icra yoluyla satılmıştır. Vatandaşa karşı hiç bir gerekçe göstermeksizin mağdur olmalarına neden olan Selim Belediye Başkanı ve ilgililer hakkında soruşturma açacak mısınız?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title