Haberler

CHP'li Tanal, Meclis'te Amaç Dışı Kullanılan Araç Olup Olmadığını Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM tarafından kendisine tahsis edilen aracı amaç dışı olarak kendi özel ve şahsi işleri için kullanan personel olup olmadığını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM tarafından kendisine tahsis edilen aracı amaç dışı olarak kendi özel ve şahsi işleri için kullanan personel olup olmadığını sordu.

Tanal, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"TBMM bünyesinde bulunan hangi personel/memurlara araç tahsis edilmektedir?

Bu personel/memurlara TBMM tarafından toplam kaç adet araç tahsis edilmiştir? Bu araçların 2011 senesinden işbu önerge tarihine kadar araç başına ve -araçların tahsis edildiği kişi ve plakaları da belirtilerek- yıllık ne kadar yakıt harcaması olmuştur?

Bu araçların aylık kiraları ne kadardır? Bu araçlar için kaç yıllık kira sözleşmesi yapılmıştır? Bu araçların marka ve modelleri nelerdir? Silindir hacimleri ne kadardır?

Sözü edilen ve personel/memurlara tahsis edilen bu araçlarda GPRS takip sistemi mevcut mudur? Böyle bir sistem araçlarda kullanılıyor ise personel/memurlara tahsis edilen bu araçların amaç dışı kullanımı tespit edilmiş midir? Böyle bir tespit söz konusu ise kaç adet araç amaç dışı kullanılmıştır? Amaç dışı kullanılan bu araçlar kimlere tahsis edilmiştir? Bu şahısların ad, soyadları ve TBMM içindeki görevleri nelerdir?

TBMM tarafından kendisine tahsis edilen aracı amaç dışı olarak kendi özel ve şahsi işleri için kullanan personelden bu kullanıma ilişkin olarak yakıt parası alınmakta mıdır? Yakıt parasının bu şahıslardan tahsili dışında herhangi bir işlem yapılmakta mıdır? Kendisine araç tahsisi yapılan personelin bu araçları amaç dışı kullanımı neticesinde herhangi bir işlem yapılmıyor ise araçlara GPRS araç takip sisteminin yerleştirilmesindeki amaç nedir?

Ankara'da, MOBESE kamera kayıtları incelenerek kendilerine araç tahsis edilen personellerin işbu araçlar ile nerelere gittiklerinin tespitine ilişkin kapsamlı bir çalışmanız mevcut mudur?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Mahmut Tanal Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title