Haberler

"İnsanları Yorgun Düşürerek İfade Almak İnsan Hakları İhlalidir"

Güncelleme:

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, "Sorgunun daha erken bitirilmesi için daha çok savcının görevlendirilmesi gerekirdi." dedi.

Chp Milletvekili Mahmut Tanal,  "Sorgunun daha erken bitirilmesi için daha çok savcının görevlendirilmesi gerekirdi. İnsanları bitkin, yorgun düşürerek ifade almak insan hakları ihlalidir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek 22 polis hakkında bilgi aldı.

Savcılığa sevk edilen polislerin ifadesinin gece yarısı olmasına rağmen bitirilememesini eleştiren Tanal, "İnsanları bitkin, yorgun düşürerek ifade alınması insan hakları ihlalidir" dedi.

Polisler hakkında yasalara, Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı bir şekilde gözaltı ve arama işlemi yapıldığını da söyleyen Tanal, gözaltındayken polislere kötü ve fena muamele yapıldığını gazetelerden okuduğunu söyledi.

"MASUMİYET İLKESİ İHLAL EDİLMİŞTİR"

Tanal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arama ve gözaltılar Ceza Kanunu 312 ve 316 maddelere göre yapıldığına göre bu adliyedeki sorgunun da 312 ve 316'ya göre yapılması gerekirken, maalesef usulsüz dinlemeler nedeniyle burada sorgulamalar yapılıyor. İnsan hakkı ihlalidir. Bu insanların kaçma şüphesi yok, ikincisi etrafına zarar vermiyorlar. Netice itibariyle bunlara kelepçelenme olayı yapılırken adeta tüm televizyon kameraları çağrılarak, poz vererek bunların gözaltı işlemleri yapıldı. Hem bizim Anayasamıza göre hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne göre insanların lekelenmeme hakkı var. Netice itibariyle her kişi mahkumiyet kararı kesinleşinceye kadar masum sayılır. Burada masumiyet ilkesi ihlal edilmiştir. Hukuka aykırı olan bir husus da bu. Sorgunun uzamaması açısından çok sayıda Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirilmesi gerekirdi. Az savcı görevlendirilmesi nedeniyle sorgunun uzaması, adeta gözaltında bulunan insanları bitkin, yorgun düşürerek ifade alınması, bir başka insan hakları ihlalidir. Yukarıda tespit ettiklerimiz bunlardır."

DÖRT SAVCI SORGULUYOR

Dün öğlen saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan 22 polisin ifadeleri, 7. katta görev yapan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcıları Okan Özsoy, Cumali Karakütür, Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan tarafından alınıyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çağlayan Adalet Sarayı Mahmut Tanal İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title