Haberler

CHP'li Özkes Açıklaması

"5 6 yıldır Atatürk camilerde anılmaz oldu.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 10 Kasım Pazartesi günü İstanbul'daki Yeni Cami'de mevlid okutacağını belirterek, "5-6 yıldır Atatürk camilerde anılmaz oldu. Atatürk, 76 milyonun ortak manevi değeridir" dedi.

Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Çaldıran Savaşı'nın 500. yılı olduğunu anımsatarak, Alevi-Sünni kardeşliği çağrısında bulundu.

Ermenek'teki kömür madeninde mahsur kalan 18 işçiye hala ulaşılamadığını ifade eden Özkes, "Türkiye'deki işçi ölümlerinin arkasında iktidarın doymak bilmeyen fıtratı olduğu bir gerçektir" dedi.

CHP'lilerin 10 Kasımlarda ve 18 Mart Şehitleri Anma günlerinde Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için mevlid okuttuğunu anlatan Özkes, kendisinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul'daki Yeni Cami'de 10 Kasım Pazartesi günü Atatürk için mevlid okutacağını belirtti.

Özkes, İstanbulluları ve tüm halkı mevlide davet ederek, "Son 5-6 yıldır Atatürk camilerde anılmaz oldu. Atatürk 76 milyonun ortak manevi değeridir. Camilerimizde ibadetlerimizi yapabiliyorsak bunu önce Allah'a, sonra Atatürk'e borçluyuz" diye konuştu.

İhsan Özkes, bir televizyon kanalında yayınlanan "Kertenkele" dizisini de eleştirerek, "Peygamber mesleği olan imamlık rolüyle sürüngen yaratık olan kertenkele ismi asla yakışmıyor. Hırsızlık ve yolsuzluğun imam rolüyle işlenmesi kesinlikle kabul edilemez" dedi. Bazı din görevlilerinden aldığı şikayet üzerine diziyi izlediğini anlatan Özkes, RTÜK'ün diziyi yayından kaldırmasını istedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkes, HDP'nin kapatılacağına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, hiçbir partinin kapatılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Parti kapatma devrinin sona ermesi gerektiğini dile getiren Özkes, "Özellikle yaşadığımız tecrübeler göstermiştir ki partiler kapatılmakla fikirler kapatılamıyor" diye konuştu.

Özkes, Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra Başbakanlığın da bazı basın kuruluşlarına akreditasyon uygulamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Basın ne kadar özgür olursa, ülkenin özgürlüğü de o oranda değerlendirilir. Basında birilerini öne çıkarıp birilerine kapıları kapatmak doğru değil. Kendine güveni olmayan, abdestinden kuşkusu olanların bu gibi şeylere tevessül etmeleri doğru değil" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk İhsan Özkes Çaldıran İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title