Haberler

CHP'li Özel Vali Bektaş'ı İstifaya Çağırdı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, paralel devlet yapılanması içerisinde oldukları iddiasıyla FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelileri ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, paralel devlet yapılanması içerisinde oldukları iddiasıyla FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelileri ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın açıklaması yapan Özel, şu ana kadar 10 kişinin savcılık tarafından ifadesinin alındığını belirterek, "Hızla ifadeler alınmaya devam ediyor. Bugün akşam üstüne doğru sayın savcının ne karar vereceğini bekliyoruz. İçeriye yönelik çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Buradan sonra hukukla ilgili hepimizin ortak beklentisi adaletin bir an önce tecelli etmesidir. Suçsuz olan kişilerin suçlu gibi gösterilmemesi suçu ispatlanana kadar kimseye suçlu muamelesi yapılmamasıdır" dedi.

"ŞÜPHELİLERE KARŞI TUTUM DÜZELDİ"

Özel, kamuoyunda geniş yankı uyandıran kelepçeli gözaltıların ardından şüphelilere karşı savcılıktaki tutumun normale döndüğünü söyledi.

Emniyet aşamasının sorunlu başladığı ama içerideki davranışların ve toplumdaki duyarlılığın yükselmesinden sonraki davranışların bir ölçüde normale döndüğünü anlatan Özel, şöyle konuştu: "İçeride görüştüğümüzde o kelepçe uygulamasından sonra bariz olarak bir tutum değişikliği olduğunu kendilerine de gayet nazik davranıldığını ifade ettiler. Dün görüştüğüm bayanların, bugün morallerinin biraz daha yüksek olduğunu gördük. Gün boyu savcılık aşamasını takip edeceğiz. Savcılık ifadesinden sonra salıverilmeler olabileceği gibi hakim karşısına tutuklama ya da denetimli serbestlik talebiyle çıkarılanlar olabilir. Tahminen bu hafta sonu özellikle yarın akşam saatlerine kadar sürecin tamamlanmasını bekleyebiliriz."

VALİYİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Manisa Valiliğinden kelepçeli gözaltılara yönelik açıklamada yer alan başörtülü kadınlara kelepçe takılmasıyla ilgili ifadeler için düzeltme beklediğini belirten Özel, şunları söyledi:

"Şu dakikaya kadar düzeltme gelmemesini aklım almıyor. O olay yaşandıktan 30 saat sonra bugün bütün gazetelerde valinin o sorunlu ifadeleri tartışıldı. Aslında çıkıp şunu söyleyecekler, 'Biz kaş yaparken göz çıkardık. Biz niyetimizin kötü olmadığını söylemeye çalışırken çok daha kötü bir şey yaptık. Özür diliyoruz, toplumdaki başı örtülü ve başı açık tüm kadınlardan'. Anlaşılıyor ki sayın vali oradaki sorunlu ifadenin arkasında duruyor. Anlaşılıyor ki bir kadının başının örtülü olmasının başının örtülü olmayanlara göre toplumdaki imajının daha çok yükselttiğini düşünüyor. Vali ifadelerinin arkasında duruyorsa şimdi bakıyoruz bakalım İçişleri Bakanlığı ve Başbakan, valinin arkasında duracak mı? Bu ifadeler düzeltilmedikçe ve özür dilenmedikçe, geri çekilmedikçe bunu takip edeceğiz."

Özel, gerekirse meclis gündemine getireceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın vali ifadeyi düzeltmemeye devam ederse, Manisa Valiliği açıklamanın hatalı olduğunu kabul edip Türkiye'deki tüm kadınlardan özür dilemezse bundan sonra görev sayın vali de değil onun sıralı amirlerinde. İçişleri Bakanlığındadır. Sayın Başbakan'dadır dolayısıyla. Döner sorarız Sayın Başbakan'a sen bu ifadeleri paylaşıyor musun? diye. Paylaşmıyorsa, düzeltme yapılıyorsa bu ifadelerin arkasında duran birisi varsa neden gereğini yapmıyorsun? diye Sayın Başbakan'a sorarız. Bir düzeltme, bir özür yoksa bu görevi sürdüremez. İstifa etmiyorsa valinin görevden alınması lazım. Görevden alınmıyorsa onun gereğini biz mecliste yaparız." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Erdoğan Bektaş Özgür Özel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title