Haberler

CHP'li Özel Üzüm Bağlarını Gezdi

Chp Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, dondan etkilenen üzüm bağlarını gezerek bağcıların mağduriyetlerinin giderilmesi için farklı çözüm önerilerinde bulundu.

Chp Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, dondan etkilenen üzüm bağlarını gezerek bağcıların mağduriyetlerinin giderilmesi için farklı çözüm önerilerinde bulundu.

Sarıgöl'de geçtiğimiz Pazar günü dolu afetine maruz kalan köyleri ve bağları ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'e CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, CHP Sarıgöl İlçe Başkanı Tahsin Akdeniz, geçmiş dönem ilçe ve belediye başkanları, çok sayıda partili ve Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen eşlik etti.

Saat 09.00'da başlayan ve 3 saat süren ziyaret boyunca tek tek incelemelerde bulunan Özgür Özel, Dadağlı ve Dindarlı köylerindeki kahvehaneleri de gezerek köylülerin sorunlarını dinledi. Daha önce yaşanan dolu ve don afetleri sonrasında CHP olarak kanun teklifi, soru önergesi, araştırma önergeleri verdiklerini hatırlatan Özel, sigortası olmayan köylünün elinden kimsenin tutmadığını öne sürdü.

Üreticilerin mağduriyetini önlemek için bağlardaki zarar tespit çalışmalarında bir Ziraat Odasi yetkilisi bulunmasını öneren Özel, "İtirazlar için Ziraat Odası'ndan ve köylülerden oluşan bir İtiraz İnceleme Komisyonu kurulmalı. Ayrıca bağların üzerine dolu fidesi gerilmesinin sonuç verdiği herkesçe biliniyor. Ancak bağ sisteminin değiştirilmesinden kaynaklı oluşan yüksek maliyetlerden dolayı bu işlem yapılamıyor. Bunun için de derhal bir teşvik sistemi getirilmeli ya da uzun vadeli faizsiz kredilendirme gibi bir teşvik sistemine geçmelidir. Son olarak da CHP'nin daha önce önerdiği gibi, bir an önce TARSİM sigortasının yüzde 50'sinin değil yüzde 75'inin devlet tarafından karşılanması gerekir" dedi.

Üzüm ihracatındaki sorunlara değinen Özgür Özel dış politikadaki hataların bedelini çiftçinin ödediğini öne sürerek "Rus uçağı Sarıgöl'e düşse çiftçi bu kadar etkilenmezdi. Dış politikada hatalar yapılıyor ama hep kabak çiftçinin başına patlıyor" dedi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Özel Sarıgöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title