Haberler

CHP'li Özel'den MHP'ye Sert Eleştiri

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'yi eleştirerek "Hem 78 geçersiz oy vereceksin, hem de milletin aklına laf edeceksin." dedi.

Chp Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın "Yeni Meclis Başkanının MHP sayesinde seçildiğini ileri sürenlerin, aklından şüphe ederiz" açıklamasına yanıt verdi. Özel, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Hem 78 geçersiz oy vereceksin, verdiğin 78 geçersiz oy olmasa AKP'li İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçilemeyecek, hem de milletin aklına laf edeceksin. Bu nasıl milliyetçilik? Milletin aklıyla dalga geçiyorlar" dedi.

"HANGİ AKLA SIĞAR"

MHP'li Adan'ın AK Partili yeni Meclis Başkanı'nın MHP sayesinde seçildiği yönündeki eleştirilere karşılık yaptığı açıklamada CHP'yi hedef alan ifadelerine karşılık yazılı bir açıklama yapan Özel, "MHP bugün diyor ki 'İhsanoğlu'na CHP destek verseydi'. Saatlerimizi geri alıyoruz ve bir an için desteği verdiğimizi varsayıyoruz. Biz destek versek dahi 50 oy eksikleri olacaktı. Yani aslında HDP'nin 50 oyuna ihtiyaç duyuyorlar. Şimdi HDP'nin verdiği selamı bile seçimden beri almayan, sürekli bölücü diye tabir ettikleri bir partiden bu 50 oyu hangi yüzle istiyorlar? Hangi akla, hangi mantığa, hangi siyasi tutarlılığa sığınarak CHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemesi gerektiğini söylüyor?" ifadelerini kullandı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in konuya ilişkin yaptığı basın açıklaması, şöyle:

"MHP'nin yetkili ağızlarından yapılan açıklamalardaki tutarsızlığı şaşkınlık, uslubu ise dehşetle takip ediyoruz. 7 Haziran öncesi AKP ile en sert polemiklere, hatta karşılıklı hakaretlere girişmiş ve seçmenden tamamen 'AKP ve AKP'nin politikalarına engel olmak' vaadiyle oy istemiş bir Parti, geçmişindeki benzer sabıkalara uygun olarak yine seçmenini kandırmış, oy verenleri sukutu hayale uğratmış, tökezleyen AKP'yi yine kolundan tutup kaldırmış ve Meclis Başkanlığını da AKP'nin adayına altın tepsi içinde sunmuştur. Tüm bu yaşananlardan sonra, özellikle MHP'nin kendi tabanından ve MHP'ye oy vermiş seçmenden siyasi tarihimizde az görülmüş bir tepki gelmiş ve bu tepki MHP'nin temsilcilerini şaşkına çevirmiştir. MHP yöneticileri ne yapacaklarını bilmez bir şekilde, anlaşılmaz, tutarsız ve çocukça açıklamalarla pozisyonlarını savunmaya çalışmak zorunda kalmışlardır.

"AÇIKLAMALARI NEFRET DİLİNE DÖNÜŞTÜ"

Bugün yapılan açıklamaları da bu psikoloji ile yapılmış bir açıklamadır. Ancak MHP'li yöneticilerin içinde bulundukları panik havası söylemlerini bir nefret diline dönüştürdüğü gibi, kendilerinin hakaret etmeyi de kaostan bir çıkış yolu olarak gördüklerini kanıtlamaktadır. Kendisine oy verenleri kandırmış, teşkilatından en sert eleştirileri alan, tepki telefonlarından Genel Merkezlerinde duramayan, cep teelfonlarını açamayan MHP yöneticilerin bu durumdan çıkış için buldukları yegane savunma 'hadi biz desteklemedik, siz bizim adayımızı destekleseydiniz' gibi komik bir savunmadır. MHP'nin seçimden beri ana tezi neydi? 'HDP'nin olduğu hiçbir yerde olmayız. HDP'nin destek verdiği CHP-MHP hükümetinde olmayız, CHP azınlık hükümeti kursa HDP destekleyecekse biz desteklemeyiz.' Bu yüzden bütün formülleri itip sadece AKP'li formüllere bırakmış olan MHP bugün diyor ki 'İhsanoğlu'na CHP destek verseydi'. Saatlerimizi geri alıyoruz ve bir an için desteği verdiğimizi varsayıyoruz. Biz destek versek dahi 50 oy eksikleri olacaktı. Yani aslında HDP'nin 50 oyuna ihtiyaç duyuyorlar. Şimdi HDP'nin verdiği selamı bile seçimden beri almayan, sürekli bölücü diye tabir ettikleri bir parti'den bu 50 oyu hangi yüzle istiyorlar? Hangi akla, hangi mantığa, hangi siyasi tutarlılığa sığınarak CHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemesi gerektiğini söylüyor?

"HEM 78 GEÇERSİZ OY VERECEKSİN HEM DE..."

Seçimden önce başka, seçimden sonra başka, Meclis Başkanlığı seçimlerinde başka, ertesi gün başka başka sözler söyleyip, şimdi de çıkıp her şeyi inkar ederek kendilerine oy verenleri, tabanlarını, üyelerini kandırmaya çalışmak, siyasi ahlakla bağdaşıyor mu? Ülkedeki herkesin, tüm seçmenlerin ve hatta kendi tabanlarının da aklını hiçe sayarak, 'İhsanoğlu'na destek verilse AKP'li İsmet Yılmaz'ın seçilmeyecekti' savunmasını hangi yüzle yapıyorlar? Ortada bir gerçek var ise o da şudur ki, Sayın Deniz Baykal'ın aldığı 182 oya, MHP'nin o gün attığı '78 geçersiz oy' eklendiğinde Sayın Baykal bugün Meclis Başkanı seçilmiş oluyordu. Ancak bunu yapmak yerine İsmet Yılmaz'ı seçtirenler, şimdi 'vay efendim CHP İhsanoğlu'nu destekleseydi' diyerek bir yalan tutturmuşlar ve HDP'den almaları gerek 50 oyu hiçe sayarak herkesi kandırma yolunu seçmişlerdir. Bırakın tüm Türkiye'yi, MHP en önce kendi tabanını kandırmaya çalışmaktadır. Onların bu akıl almaz hesaplarına tüm Türkiye gülmektedir. Ayrıca, bu hesaba kendi tabanlarını inandıracaklarını düşünenler, tüm Türkiye önünde kendi teşkilatları ile, kendi seçmenleri ile açıkça dalga geçmekte, onlarla alay etmekte ve kendi tabanına zımnen hakaret etmektedirler. MHP'nin değerli üyelerinin ve seçmenlerinin bu haksız ve kötü muameleyi hak etmediğini düşünüyor, MHP'nin karşısındakilerin aklını yok sayan, siyasi ahlakla bağdaşmayan, tutarsızlık ve hakaret dolu yaklaşımını şiddetle kınıyoruz. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış; hem 78 geçersiz oy vereceksin, verdiğin 78 geçersiz oy olmasa AKP'li İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçilemeyecek; hem de milletin aklına laf edeceksin. Bu nasıl milliyetçiliktir ki, resmen milletin aklıyla dalga geçiyorlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (211)

kuzeyli:

Tc yi kuran atatürk ve chpdir bu vatanında cumhuriyetinde sonsuza kadar teminatıda chp olacaktır anlamayan varsa anlasın o kadar.

19
72
yanıtYanıtla
PALA:

haklısın valla mhp li olarak bu mhpden utanıyoruz. .

63
19
yanıtYanıtla
SARSINTI:

HEYY CHPLİ SEÇMEN CHP NİN BAŞINDAKİ VATAN HAİNLERİ İLE Bİ KISIM SEÇMEN HAİNLİK YAPARAK SİZİN NAMUSUNUZU ŞEREFİNİZİ ATATÜRKÜMÜZÜ DE SATMIŞTIR EZİP GEÇEREK TERÖRSİTLERLE İŞBİRLİĞİ KARDEŞ PARTİSİ OLMUŞTUR

53
4
yanıtYanıtla
kuzeyli:

Bahçeli zamanında kurdugu hükümeti kendisi yıktı kaçtı bunun ömründe kendine hayrı olmamışki millete olsun yirmi yıldır sözünde durdugunu gören olmadı çarkcıbaşı piskevütçüüüüü.

10
45
yanıtYanıtla
Zaza12:

Valah doğru soylemıs MHP baraj altında kalır da kurtulalım bu neye hızmet ettigi bellı olmayan partı

27
26
yanıtYanıtla
Mahmut Gürsel:

AKP ve MHP koalisyon kurarsa, ilk seçimlerde HDP , MHP''den yüzde 5-6 , AKP ''den de yüzde 4-5 oy koparır ve yüzde 25''i bulur . . . .

18
31
yanıtYanıtla
Murat:

MHP nin tavrı ve aklı net. siz aklınızı kontrol edin.

37
12
yanıtYanıtla
GÜNÜN YORUMU:

Taksimde LGBT yürüşünde 2 Hdp li 1 Chp li milletvekili vardı. İşte alın size ikili bir muhalefet. Ak Parti ve Mhp ADAM GİBİ hükümet kurarlar, Chp ve Hdp de artık ne gibi yapıyorlarsa muhalefetlerini yaparlar. . . :))) (ALINTI)

41
7
yanıtYanıtla
Ülkücü:

Vatan millet satmaya nasılda meraklıymışssınız MHP de ki duruşu hiçbi parti yapamadı be utanın adm vermem diyor hdpnin bulunduğu ittifaka girmem diyor ekmeleddin çatı adayken niye chp baykalda diretti o zaman kendileri madem çok istiyordu mecliste akpnin devrilmesini paşa paşa vereceklerdi oyu armut piş ağzıma düş olayı yapıyolar resmen

43
5
yanıtYanıtla
xdr:

Ozel hakli mhp gozden dustu..

18
29
yanıtYanıtla
Tüm 211 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title