Haberler

CHP'li Özel'den '4 Puan Öndeyiz' İddiası (2)

'SİYASİ PARTİ SAYISI AZALACAK'CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki Kent Meydanı'nda CHP Gençlik Kolları binası önünde referandum aracından halka seslendi.

'SİYASİ PARTİ SAYISI AZALACAK'

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki Kent Meydanı'nda CHP Gençlik Kolları binası önünde referandum aracından halka seslendi.Özel, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirdi. 250 yıl önce krallıkla tek adamla idare edilen ülkelerde vatandaşların güç durumda kaldığını savunan Özel, şunları söyledi:

"Bunun adı monarşidir. Yasama, yürütme yargı üç saç ayağı olsun, dediler. Artık yargı ve yürütme cumhurbaşkanın elinde olacak. Hükümet kurulduğunda meclisten güvenoyu alıyordu, bu olmayacak. Yargıda ise HSYK üyelerinin çoğunu cumhurbaşkanı atayacak. Anayasa mahkeme üyeleri de atanırken meclis birkaç üye atayacak, milletvekili sayısı çok olan partinin dediği olacak. Bu nedenle parti olarak 'hayır' diyoruz. Yargı bağımsız olmalıdır. Artık tek adam oluyor."

CHP olarak seçimlerde yüzde 1 oy alan partilerin de seslerini duyurmalarından yana olduklarını dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, yüzde 1 oy alanların bile mecliste temsil edilmesi gerektiğini savundu. Barajın bu nedenle kaldırılmasını isteyen Özel, "Meclisteki parti sayısını ikiye indirmeye çalışıyorlar. Ortada iki parti kalacak, diğerleri eritilecek. Bakınız Numan beye makam arabası verildi, Süleyman Soylu'ya da aynısı verildi. Bunların partilerine 'baybay' dediler. Şimdi sıra MHP'ye de baybay. MHP'nin sevenleri var. Sevenleri memleket ve vatanını, partilerini koruyorlar. Onlardan Allah razı olsun. Vatan ve millet sevgisinin ne olduğunu millet izliyor. Ben buraya partili sıfatı ile gelmedim, elimde parti bayrağım yok. Memleket ve milletimi severek geldim. Onun için geleceğimiz için 'hayır' demek için geldim" diye konuştu.

Vehbi SARIHAN/SARIGÖL (Manisa),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Özel Sarıgöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title