Haberler

CHP'li Milletvekili Tüm, "Bu Dava Bizim İçin Bitmedi"

Chp Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 18 yaşından küçük 4 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan okul müdür yardımcısı 37 yaşındaki A.D.'ye verilen, her suç için 10'ar aydan toplam 3 yıl 4 ay hapis cezasının, 'yeniden suç işlemeyeceği kanaati oluştuğu' gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını eleştirdi.

Chp Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 18 yaşından küçük 4 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan okul müdür yardımcısı 37 yaşındaki A.D.'ye verilen, her suç için 10'ar aydan toplam 3 yıl 4 ay hapis cezasının, 'yeniden suç işlemeyeceği kanaati oluştuğu' gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını eleştirdi. Tüm, "Bu dava bizim için sonuçlanmamıştır. İlgili şahıs hakkında gerekli işlemlerin yapılması için bu işin takipçisi olacağım. Mağdur çocuklarımızın ve ailelerinin yanlarında olacağım" dedi.

Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'de bir okulda 4 kız öğrenciyi taciz ettiği iddia edilen müdür yardımcısı A.D'nin başka bir okula müdür olarak atanmasını yazılı bir basın açıklamasıyla meclis gündemine taşıdı. "Eğitimde kadrolaşma ve dinselleştirme politikaları hız kesmeden devam ederken, bu çarpık yapı içerisinde her gün yeni bir sorunla karşılaşıyoruz" diyen Tüm açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Son olarak Balıkesir'de bir lisede görev yapan müdür yardımcısı, 4 öğrenciyi taciz ettiği gerekçesiyle mahkemeye verilmiştir. Normalde dava devam ederken ilgili hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da soruşturma açılması gerekirken, her ne hikmetse bu şahıs hakkında bir işlem yapılmamıştır. Eğitim Bir-Sen üyesi müdür yardımcısı A.D., 4 kız öğrenciyi taciz etmekten suçlu bulunmuş, bunun sonucunda toplamda 3 yıl 4 ay hapis cezası almıştır. Mahkeme zanlıyı suçlu bulduğu halde en alt limitten ceza vermiş ve cezasını ertelenmiştir. Mahkemenin her sürecinde zanlı lehine kararlar verilmesi, cezanın en alt limitten verilmesi, adalet kavramını sorgulatmaktadır. Mahkeme, müdürü suçlu bulduğu halde, ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü idari bir soruşturma yapmamış, görevden alınması gereken müdürü adeta ödüllendirmiştir."

"KADROLAŞMANIN DA GÖSTERGESİ"

Mahkeme süreci devam ederken müdürlük mülakatına giren A.D.'nin 96 puan aldığını ve başka bir okula müdür olarak atandığını hatırlatan Milletvekili Tüm, "Bu örnek dahi Milli Eğitim'deki kadrolaşmanın ve tarafgirliğin geldiği noktayı gözler önüne sermaye yeter. Yıllarca bu işi onuruyla ve layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimize mülakatlarda düşük puanlar verildiği halde, siyasi eğilimleri nedeniyle bazı öğretmenler kayırılmıştır. Belli bir sendikaya üye olanlara yüksek puanlar verilerek kadrolaşmanın önü açılmıştır. Bu dava bizim için sonuçlanmamıştır. İlgili şahıs hakkında gerekli işlemlerin yapılması için bu işin takipçisi olacağım. Mağdur çocuklarımızın ve ailelerinin yanlarında olacağım" dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Tüm Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title