Haberler

CHP'li Loğoğlu: Bir Zihin Karışıklığı Var

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Türkiye patriot füzesi satın alacak mı, almayacak mı? Bir zihin karışıklığı var, bunu netleştirmek hükümetin görevidir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Türkiye'nin Suriye sınırına patriot füze sistemi yerleştirilmesi için NATO'dan resmi talepte bulunacağına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan çelişkili açıklamaların hükümetin zaaf içinde olduğunu gösterdiğini belirterek, "Türkiye patriot füzesi satın alacak mı, almayacak mı? Suriye sınıra konuşlandırmak için mi, yoksa Kürecik'teki NATO üssünü korumak için mi istiyor? Bir zihin karışıklığı var, bunu netleştirmek hükümetin görevidir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Özkes ile birlikte bugün Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret ettiklerini ve Suudi Arabistan Maslahatgüzarı Abdülhadi El Şafi ile görüştüklerini söyledi. Görüşmede Türk halkının hassasiyet gösterdiği iki konuyu dile getirdiklerini belirten Loğoğlu, bunlardan ilkinin Osmanlı döneminde yapılan Kabe revakları, diğerinin de Hz. Muhammed'in mezarının yıkılması ile ilgili haberler olduğunu söyledi. Loğoğlu, bu konuda hükümetten bilgi alamadıklarını ancak maslahatgüzarın bu konuda çok net ve açık bilgiler verdiğini belirterek, Şafi'nin revakların kesinlikle yıkılmayacağını söylediğini aktardı. Loğoğlu, Mekke'de yapılacak düzenlemenin revakların dışındaki alanları kapsayacağını öğrendiklerini bildirdi.

Hz. Muhammed'in Medine'de mezarının bulunduğu Mescid-i Nebevi'de büyük bir cami projesinin yapılması ile ilgili de maslahatgüzardan ayrıntılı bilgi aldıklarını belirten Loğoğlu, "Bu kutsal noktalara asla dokunulmayacağını, onları da çevreleyen şekilde projelerin gerçekleştirileceğini açıkladı" dedi.

Loğoğlu, bir soru üzerine görüşmede Suriye konusunun gündeme gelmediğini de dile getirdi.

Bir gazetecinin, "Patriot füzeleri ile ilgili çelişkili açıklamalar geliyor. Başbakan olmayacağını söyledi ama Dışişleri Bakanlığı NATO'nun yerleştirmek istediğini söyledi. BU konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Loğoğlu şunları söyledi:

"Bu gelişmeyi çok kaygı verici buluyoruz. Ulusal güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren bir konuda Başbakan ve Dışişleri Bakanlığı ayrı ayrı, birbirini tutmayan açıklamalar yapıyorsa bu konuda hükümet içinde ciddi bir zaaf var demektir; ciddi bir eşgüdümsüzlük var demektir. Çünkü patriot füzeleri hep gündeme gelmiş bir konudur. 2003'te Irak savaşından önce gündeme gelmiştir. Türkiye patriot füzesi satın alacak mı, almayacak mı? Suriye sınıra konuşlandırmak için mi, yoksa Kürecik'teki NATO üssünü korumak için mi istiyor? Bir zihin karışıklığı var, bunu netleştirmek hükümetin görevidir. Ulusal güvenlik olduğu zaman biz hükümetin tam bir ciddiyet, tutarlılık ve netlik içinde olmasını isteriz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dışişleri Bakanlığı Osman Faruk Loğoğlu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title