Haberler

CHP'li Milletvekili, Bakan Taner Yıldız Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!

Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TKİ'nin konudan sorumlu bürokratları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında nerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TKİ'nin konudan sorumlu bürokratları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

4 MİLYAR LİRALIK YOLSUZLUK

Kuşoğlu, basın toplantısına " Ermenek'teki göçük altında yaşadıklarına inandığımız 18 işçi kardeşimiz için Allah'a dua ediyoruz" diyerek başladı. Yaklaşık 1,5 ay önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a bakanlığına bağlı Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nde 4 milyar liralık usulsüzlük ve yolsuzluk olduğunu bir mektupla bildirdiğini hatırlatan Kuşoğlu, bugüne kadar olumlu ya da olumsuz bir işlem yapılmadığını kaydetti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM

Kuşoğlu, Bakan Taner Yıldız ile ilgili olarak suç duruyurusunda bulunduğunu şu sözlerle açıkladI:

"301 kişinin öldüğü son yılların en büyük facialarından birinin yaşandığı madende bir de çok büyük bir yolsuzluk iddiası olacak ve ilgili bakan yolsuzluk iddialarını reddetmediği halde soruşturma yapmayacak, yaptırmayacak, ilgililere işten el çektirmeyecek, işlem yapmayacak. Bu ne anlama gelir? Tüm bu olgu ve algılar karşısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TKİ'nin konudan sorumlu bürokratları hakkında bir şeyler yapmamın şart olduğu kanaatine ulaşarak, ilgili bürokratlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyorum.

BAKAN TANER YILDIZ'IN İSTİFASINI İSTEDİ

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın istifasını istiyorum. Cumhuriyet tarihinde hiçbir bakanın istifası bu kadar açık bir şekilde gerekli olmamıştır. Bu kadar rezaletlerin yaşandığı ülkede sessiz kalınması benim de ağrıma gidiyor. Sayın Bakanın da görevini yapması gerekir, yapamıyor, istifa etmesi gerekiyor. Bu ortaya koyduğum ilk dosyadır. Yakında aynı kurumdaki başka yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını da gündeme taşıyacağım"

"HİÇBİR YERDE DENETİM, TEFTİŞ YAPILAMIYOR"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kuşoğlu, bugün bir gazetede yer alan "Sen misin hesap soran" başlıklı haberin hatırlatılması üzerine, "Biz de bazı bilgilere sahibiz, o konuyla ilgili olarak. Pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçenin değerlendirilmesi ve geçmiş dönemle ilgili olarak kesin hesap çalışmaları başlayacak. Gündeme getireceğiz konuları. Hakikaten Sayıştay denetim yapamıyor, denetim, teftiş hiçbir yerde yapılamıyor" diye konuştu.

Dün Milli Güvenlik Kurulu'nun en uzun toplantısını yaptığını hatırlatan Kuşoğlu, "Kamu düzeni ile ilgili olarak yapıldı. Türkiye'de kamu düzeni yok. Bakanlıklarda, kamu kurumlarında kamu düzeni yok. Denetim olmadığı, kimin ne yaptığı belli olmayan bir kaos var. Ne olduğu belli olmayan bir anlayış var" dedi.

"ÜLKENİN 3'TE BİRİNDE KAMU DÜZENİ YOK"

"Kırmızı Kitap'ta değişiklikler oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Kuşoğlu, "Ülkenin 3'te birinde kamu düzeni yokken, yol denetimleri birileri tarafından yapılıyorken, bütün bunları yok saymak, sanki her şey normal işliyormuş gibi, her şey Ankara'daki fizik görünümünde işliyormuş gibi görmek ağrıma gidiyor. Kamunun, devletin yok edildiği bir anlayış var" karşılığını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Kuşoğlu Taner Yıldız Ermenek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Sözün Sonu:

CHP''li vekil yanlış yapmış. Bana göre kabinede konuşmasını bilen ve başbakanlığı yürütebilecek tek kişi şu anda taner yıldız. Halka posta koymuyor. Gidiyor. Dinliyor. Sakin sakin konuşuyor. Şu anki şartlarda kabinedeki en mütevazi ve halk''a yakın adam O.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title