Haberler

3. VIP Torpil Listesinde 'Erdoğan'ın Koruma Müdürü' Ayrıntısı

Güncelleme:

CHP'li Haluk Koç'un açıkladığı 3. VIP torpil listesinde Erdoğan'ın koruma müdürü Ramazan Bal'ın kızı yönetmeliğe aykırı şekilde Ankara'ya atanmış.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, gündemi değiştiren torpil listelerinin bir yenisini de bugün açıkladı. Koç'un açıkladığı ve AKP'lilerden oluşan torpil listesinde milletvekilleri bakanlarının yanı sıra ilginç isimler de yer aldı.

ERDOĞAN'IN KORUMA MÜDÜRÜNÜN KIZI ANKARA'YA ATANMIŞ

Açıklanan 3. VIP torpil listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenliğinden sorumlu olan koruma müdürü Ramazan Bal'ın kızı Handan Bal'ın usulsüz bir şekilde Ankara'ya imam hatip lisesine öğretmen atandığı görüldü. Yeni yönetmeliğe göre ilk atanan öğretmenlerin üç yıl atandığı bölgede çalışması gerekirken, Handan Bal Van Merkez'de birkaç hafta çalıştıktan sonra Ankara'ya atandı.

YÖNETMELİK ÇİĞNENDİ

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal'ın kızı Handan (Bal) Ceylan, Eylül ayında Van'ın Saray ilçesinin bir köyüne öğretmen olarak atandı. Önce Van merkeze görevlendirildi. Kobani olaylarının hemen ardından birkaç haftalık rapor aldı. Sonrasında da babasının devreye girmesiyle Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nde göreve başlatıldı. Kasım'dan bu yana da Ankara'da görev yapıyor. Oysa yeni yönetmeliğe göre ilk atanan öğretmenlerin 3 yıl atandığı yerden ayrılmasına imkan tanınmıyor.

"BU BELGELER KARŞISINDA..."

Bugün düzenlediği basın toplantısında üçüncü 'VIP torpil' listesi iddiasıyla açıklamalarda bulunan Koç, "2 ayrı liste sunacağım. Bunlardan biri, KPSS'ye girmeden memur olan üst düzey AKP yöneticisi ve bakan yakını insanlara ait. Diğeri de AKP VİP torpili ile devlet kademelerinde jet hızla yükselenler." dedi.

İşte Koç'un açıkladığı isimler:

- Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yeğeni Orman Bakanlığı'na bakanlık müşaviri yapıldı.

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ablasının torunu, Denizli'de açıktan sınavsız memur yapıldı.

- Nihat Zeybekçi'nin yeğeni Ümit Hamal, Denizli Belediyesi'nde sınavsız ve açıktan Özel Kalem Müdürü yapıldı.

- AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın oğlu Alaaddin Ünüvar; KPSS'siz bakanlık müşaviri olarak atandı.

- AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci'nin öz yeğeni Bilal Kahveci, Pendik Belediyesi'nde memur olduktan sonra sınavsız kendi iline kaydırıldı. Diğer yeğeni Sezgin Kahveci, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'ne atandı. Osman Kahveci'nin oğlu, TİB'de daire başkanı yapıldı. Gelini de TBMM'de bir göreve getirildi.

- AKP Ankara Milletvekili Ülker Güzel'in yeğeni, Cemre Güzel Başbakanlık'ta basın ve halkla ilişkiler müdürü olarak görevlendirildi.

- AKP eski Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın yeğeni Bekir Çiftçi Kilis Valiliği'ne özel kalem olarak atandı.

- AKP eski Kocaeli Milletvekili, Şu an İzmit Belediye Başkanı'nın yeğeni, Kocaeli Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atandı.

- AKP Diyarbakır Milletvekili Mine Gök Beyaz'ın eşi Başbakanlık müşaviri oldu.

- AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın kuzeni, Zonguldak Valiliği'ne özel kalem yapıldı, sonra TBMM'de görevlendirildi.

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Kamuda işe alımlarda milletvekili ve bakan yakınlarına torpil yapıldığı söyleyen CHP Sözcüsü Haluk Koç, savcıların harekete geçmemesi durumunda CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bal Haluk Koç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (59)

iki firt cektim:

chp''de pkkli dolu siz once onun hesabini verin? sionistler chpnin kadrosunu hainlerle tazeledi demi

39
5
yanıtYanıtla
vatandaşmobilWeb@haberler.com:

Din diye diye bu zamana kadar milleti uyuttular artık herşey gün yüzüne çıkıyor işçiye yok fakiri kömürle kandır ögretmenlere atama yapma rant için ağaç kes çözüm diye vatan toprağından vazgeç eee bu devran böyle sürer mi

35
4
yanıtYanıtla
ceyhanli:

arkadas tek tek isim saymaniza gerek yok akp ye uye olanlarin cogunun sinavsiz atandigini biliyoruz ve bunlar kul hakki yiyen muslumanlar lafa gelince biz Allah icin soyle boyle ama yok arkadas bu ulkede para muslumanluktan once gelir akp bana bunu ogretti

31
7
yanıtYanıtla
batmanlimobilWeb@haberler.com:

2010 mezunuyum 4 yildir atanamiyorum.elin oglu sinavsiz sorgusuz sualsiz ataniyor.hakkimi helal etmiyorum.kulun adaletinin olmadigi bi yerde ilahi adalet tecelli edecektir ins.sen susmaya devam et diyanet...bakalim obur tarafta ne yapcan....

32
5
yanıtYanıtla
İSKENDER BÜYÜK:

YILLARDİR TAKİP EDERİM ŞU HALUK KOÇU YARARLI Bİ İŞ YAPTIGINI GÖRMEDİM

7
30
yanıtYanıtla
musa dunya:

sizin zamanında mamak telekoma atadıklarınızı unuttuk mu?yargıtaya vs. boş işlerle uğraşmayın

7
25
yanıtYanıtla
DÜŞÜNÜYORUM...:

HANİĞ TÜRKİYEDE MUHALEFET YOK DİYORLARYA BENCE GÖZLERİ KÖR OLAN YALAKALAR VAR. . .

22
8
yanıtYanıtla
Gürsel tekinmobilWeb@haberler.com:

Sarıgül,Kamer Genç,hüseyin Aygün partinin anasını aglattiniz

28
2
yanıtYanıtla
CIAmatmobilWeb@haberler.com:

Vermişler dingilin eline bir liste bozuk plak gibi başa sarıyor....ne yaparsanız yapın siz düşman isbirlikcileri asla ve asla kazanamayacaksiniz

3
22
yanıtYanıtla
VatandaşmobilWeb@haberler.com:

Ya devlet başa ya kuzgun leşe.

19
5
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title