Haberler

CHP'li İnce: Yalova'da Seçimlerin Yenileneceği Doğru Değil

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili İnce, seçimin yenileneceği yönündeki haberler ve iddiaları yalanladı ve "Gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal'ın yerel seçimlerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazla ilgli olarak, "Haklarında inceleme yapılan 11 kişiden 4'ünün kısıtlama kararlarının kesinleşmesinin, 2014 Nisan ayı içerisinde yani seçimden sonra alındığı belirlenmiş olup bu kişilerin 30 Mart 2014 tarihinde oy kullanmalarında herhangi bir sakıncanın olmadığı anlaşılmıştır. O nedenle seçimin yenileneceği yönündeki haberler ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

MUHARREM İNCE'DEN YAZILI AÇIKLAMA

Yazılı bir açıklama yapan Muharrem İnce, "Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz hafta aldığı bir ara kararla AKP'nin yapmış olduğu itiraza dayanak olarak belirlediği 41 yurttaşımızın bilgilerini, Yalova İlçe Seçim Kurulu'ndan istemiştir. Yalova İlçe Seçim Kurulu yapmış olduğu incelemeler sonucunda 41 yurttaşımızdan sadece 11'inin oy kullandığını tespit etmiştir" dedi.

HAKKINDA KISITLAMA OLAN 4 VATANDAŞIN DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İnce, açıklamasına şöyle devam etti: "İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda; haklarında inceleme yapılan 11 kişiden 4'ünün kısıtlama kararlarının kesinleşmesinin, 2014 Nisan ayı içerisinde yani seçimden sonra alındığı belirlenmiş olup bu kişilerin 30 Mart 2014 tarihinde oy kullanmalarında herhangi bir sakıncanın olmadığı anlaşılmıştır. Haklarında kısıtlama kararı olan 4 vatandaşımız için ise YSK'nın Anayasamıza ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ilgili kararına dayandırarak verdiği 05.10.2013 tarihli 415 sayılı kararındaki gibi kısıtlılıkları oy kullanmalarına engel teşkil etmemektedir. YSK bu kararında; kısıtlılık gerekçeleri açıkça belirtilmeyen kişilerin oy kullanabilecekleri kararını vermiştir. Yalova'da da bu 4 kişinin mahkeme kararlarında aynı durum söz konusu olduğu için oy kullanmalarında bir sakınca bulunmamaktadır. Sonuç olarak; YSK tarafından haklarında inceleme yapılan 41 yurttaşımızdan 3'ünün 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde oy kullanmalarında sakınca olabileceği ancak, bu durumun seçim sonuçlarını etkilemediği, değiştirmediği ortadadır. Yalova'da Belediye Başkanlığı'nı kaybedenlerin iddia ettiği gibi askerlerin, ölülerin, sandık kurulu görevlilerinin oy kullanmadığı, zihinsel engellilerden oy kullanan 3 yurttaşımızın iradesinin seçim sonuçlarını değiştirmeyeceği net bir şekilde ortaya çıkmıştır. O nedenle seçimin yenileneceği yönündeki haberler ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haber ve iddiaları yayan merkezler sandıkta kaybettikleri seçimi masa başında kazanmaya çalışanlardır. Ancak buna da güçleri yetmeyecektir." 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Muharrem İnce Muharrem İnce Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title