Haberler

CHP'li Güneş: Tmsf, AKP Milletvekili Olmamış Bir Gazeteci Bulamıyor Mu?

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Siyasi ve gazetecilik geçmişinde AKP mensupluğu ve taraftarlığı olan birisinin Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olarak atanmasının TMSF'nin alacaklarının tahsili ile ne ilgisi var; TMSF, Akşam"...

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Siyasi ve gazetecilik geçmişinde AKP mensupluğu ve taraftarlığı olan birisinin Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olarak atanmasının TMSF'nin alacaklarının tahsili ile ne ilgisi var; TMSF, Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliği için Türk medyasında AKP milletvekili olmamış başka hiçbir gazeteci ya da profesyonel bulamamış mıdır?" diye sorduCHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Siyasi ve gazetecilik geçmişinde AKP mensupluğu ve taraftarlığı olan birisinin Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olarak atanmasının TMSF'nin alacaklarının tahsili ile ne ilgisi var; TMSF, Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliği için Türk medyasında AKP milletvekili olmamış başka hiçbir gazeteci ya da profesyonel bulamamış mıdır?" diye sordu.

Güneş; TMSF'nin, el koyduğu Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya'yı görevden alıp, yerine 23. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa milletvekili olan ve bu yeni görevinden önce Star Gazetesi'nin genel yayın koordinatörlüğü görevini yürüten Mehmet Ocaktan'ı ataması nedeniyle, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yanıtlanmak üzere TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Güneş soru önergesinde; asıl görevi alacaklarının tahsili olması gereken TMSF'nin editoryal bir müdahalede bulunduğunu belirterek, "siyasi ve gazetecilik geçmişinde Adalet ve Kalkınma Partisi mensupluğu ve taraftarlığı olan birisinin Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olarak atanmasının TMSF'nin alacaklarının tahsili ile ne ilgisi var; TMSF, Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliği için Türk medyasında AKP milletvekili olmamış başka hiçbir gazeteci ya da profesyonel bulamamış mıdır?" diye sordu.

Güneş; "Çukurova Grubunun medya kuruluşlarına el koyulmasındaki asıl amacın yandaş bir medya grubu daha yaratmak mı olduğunun; İsmail Küçükkaya'nın bu amaca uygun bir isim olmadığı için mi görevden alındığının açıklanmasını" istedi. Güneş ayrıca, Ali Babacan'a "Bu tarz uygulamaların TMSF operasyonlarının meşruiyeti ile ilgili kamu vicdanında soru işaretleri yaratmasının kendisini rahatsız edip etmediğini ve TMSF'nin el koyduğu şirketlerin -özellikle de demokrasi için bağımsız ve tarafsız olması gereken medya kuruluşlarının- yönetimine atadığı isimleri belirlerken hangi kriterleri aradığını, neden tarafsızlık kriterinin göz ardı edildiğini" sordu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Akşam Gazetesi Hurşit Güneş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title