Haberler

CHP'li Gök Twitter Yasağı İçin Mahkemeye İtirazda Bulundu

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Twitter'a erişimi engelleyen mahkeme kararının kaldırılması talebiyle Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Twitter'a erişimi engelleyen mahkeme kararının kaldırılması talebiyle Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

Gök itiraz dilekçesinde, erişimi engelleme kararı veren TMK'nın 10. maddesi ile görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bu özel görevinin 6 Mart 2014 tarihli 6526 sayılı yasanın 19. maddesi gereğince ortadan kaldırıldığını belirtti. Dosyaları devretmekten başka görevi bulunmayan savcılık makamının tedbir amaçlı erişimin engellenmesi kararı almasının söz konusu olamayacağını belirten Gök, kararın yok hükmünde olduğunu belirtti.

Twitter'a erişimin engellenmiş olmasının Anayasa'nın 26. maddesi ile teminat altına alınan düşünce ve ifade özgürlüğüne, Anayasasının 22. maddesi ile teminat altına alınan haberleşme özgürlüğüne, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesi ile teminat altına alınan ifade özgürlüğüne aykırılık taşıdığını savunan Gök, kendisinin de haberleşme ve ifade özgürlüğünün kısıtlanarak, seçmenleriyle iletişim kurmasının engellendiğini ifade etti. Gök, "Twitter.com internet sitesine erişimi engelleyen (TMK10. Maddesi ile görevli) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararının, kararın yok hükmünde olması ve başta TC Anayasası ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine açıkça aykırılık teşkil etmesi nedeniyle kaldırılmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Levent Gök Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title