Haberler

CHP'li Erdoğdu Açıklaması

"Enerji Bakanı Yıldız, bazı iddialarım karşısında, '3 muhalefet milletvekilinden oluşan bir hakem heyeti' istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Enerji Bakanı Taner Yıldız, bazı iddialarım karşısında, '3 muhalefet milletvekilinden oluşan bir hakem heyeti' istedi. AK Parti samimi ise önümüzdeki hafta bakanlıktaki kötü yönetim, suistimal iddialarının araştırılması amacıyla vereceğimiz önergeyi destekler" dedi.

Erdoğdu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiğini söylediği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili konuştu.

Dün Genel Kurul'da 4 iddiayı gündeme getirdiğini anımsatan Erdoğdu, "Birinci iddiam; Türkiye İran, Rusya, Azerbaycan'dan almadığı doğalgaz karşılığında milyarca dolar ödemiştir. Bu husus, Sayıştay raporlarına dayanmaktadır, kişisel fikrim değildir. İkinci iddia; Azerbaycan'la Türkiye arasındaki doğalgaz alım anlaşmasında Türkiye aleyhine yapılan formül değişikliği sonucunda 1.4 milyar dolar geriye dönük olarak Azerbaycan'a ödenmiştir ve bu rakam, önümüzdeki yıllarda ödenecek rakamlar bu 10 milyar dolara yakın bir fazla ödemeyi gerektirecektir. Bu da Sayıştaş raporlarında vardır. Üçüncü iddiam; ihaleye fesat karıştırdığı için yargılanmakta olan bazı şirketler Kamu İhale Kanunu'nun 58. ve 59. maddesine göre ihaleye katılmaktan yasaklanması gerekirken, en büyük kamu ihalelerine, mega projelere katılmaları sağlanmıştır" dedi.

Bu davanın kapak dosyasını gösteren Erdoğdu, "Hiçbir işadamı ile sorunumuz yok. Nihat Özdemir bu davada sanıktır. Kanuna göre hakkında dava açılınca yasaklanması gerekiyor. Ancak Özdemir, 3. havalimanı ihalesine katılmıştır. Bir başka iddiam; Başbakanın damadının yönettiği elektrik dağıtım şirketi YEDAŞ'ın, cami, okul ve park elektriği gibi kamusal alanlardaki elektriğin fiyatını ve miktarını yüksek göstererek Hazine'yi nitelikli dolandırdığı için, Hazine Müsteşarlığı ve EPDK tarafından Samsun Cumhuriyet Bavşsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğudur" dedi.

Erdoğdu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bu iddiaları karşısında sadece, "Bu iddialar iftiradır" dediğini söyledi.

Taner Yıldız'ın, "CHP'li bazı milletvekillerinin kendisini arayarak, ilk imza sahibi olduğu gensoru önergesine inanmadıklarını söylediğini" kaydeden Erdoğdu, "Bu milletvekilleri kimdir? diye sordum ancak bakan 'ben ispiyoncu değilim, cevap veremem" dedi. O gensoru,Genel Başkanın talimatı ile hazırlanmıştır ve bütün milletvekilleri bu gensorunun arkasındadır. Eğer bakan bu milletvekillerinin ismini açıklamazsa müfteridir" diye konuştu.

Erdoğdu, iddiaları karşısında Bakan Yıldız'ın, 3 muhalefet partisinden, "3 milletvekilinden oluşan bir hakem heyeti" istediğini belirtti. Bu konuyla ilgili olarak görüştüğü CHP, MHP ve HDP Grup Başkanvekillerinin, "Bunlar son derece ciddi iddialardır ve bunların toplamı yaklaşık 100 milyar dolarlık kamu kaynağını ilgilendirmektedir. Bu iddialarla ilgili yapılması gereken araştırma önergesi verilmesidir" dediğini kaydetti. Erdoğdu, "AK Parti samimi ise önümüzdeki hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki kötü yönetim, suistimal iddialarının araştırılması amacıyla vereceğimiz önergeyi destekler" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Aykut Erdoğdu Taner Yıldız Azerbaycan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title