Haberler

CHP'li Bingöl: Seçimle Gelenler Seçimle Tamamlamalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilmesiyle ilgili, "Seçimle gelenlerin mutlaka o görev sürelerini tamamlamaları gerektiğine inanıyoruz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilmesiyle ilgili, "Seçimle gelenlerin mutlaka o görev sürelerini tamamlamaları gerektiğine inanıyoruz. Bu tür yöntemlerle sadece ve sadece toplumsal kutuplaşma hızlanır" dedi. Bingöl, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan silahlı saldırının ise basit bir olay oyladığını belirtip, "Provokatif bir eylem" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından, sivil toplu örgütleri ve partililere yönelik 'Cumhuriyet ve Kazanımları' konulu panel düzenledi. Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen panele konuşmacı olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Parti Meclisi üyesi Yıldırım Kaya katıldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri da paneli izledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın silahlı saldırıya uğraması sebebiyle panelde Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bazı güvenli önlemleri aldı. Panele katılan herkes dedektörlerle arandı.

'ARKADAŞIMIZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, panel öncesi yaptığı açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan silahlı saldırıyı değerlendirdi. Bingöl, "Bu saldırı bundan önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne bir şehit cenazesinde atılan kuşunla aynı düzeydedir. Provakatif bir eylemdir. Şimdi hükümete düşen tez elden bu olayın arka planını açığa çıkarmaktır. Arkadaşımız sahipsiz değildir. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız" dedi.

'SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE TAMAMLAMALI'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Biz daha öncede bu konuyla ilgili düşüncelerimizi açıklamıştık. Bizim için seçimle gelen seçilenlerin mutlaka o görev sürelerini tamamlamaları gerektiğine inanıyoruz. Varsa herhangi bir olumsuzluğu yine halkın iradesiyle o konu ortaya çıkarılmalı. Bu tür yöntemlerle sadece ve sadece toplumsal kutuplaşma hızlanır. Bununda olumsuz sonuçları yansır. Umut ediyorum ki bu mahkeme sürece olumlu sonuçlanır. Seçimle iş başına gelen arkadaşlar hangi siyasi parti mensubu olursa olsun halkın iradesine saygı gösterme noktasında onların o seçim süreçleri tamamlamaları sağlanır."

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tezcan Tekin Bingöl Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title