Haberler

CHP'li Atıcı Açıklaması

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bakanlığı'nın yan kuruluşu, hatta arka bahçesi yapılmaya çalışılıyor"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin " Sağlık Bakanlığı'nın yan kuruluşu, hatta arka bahçesi yapılmaya çalışıldığını" iddia etti.

Atıcı, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da kurulacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile ilgili eleştirilerde bulundu, bu üniversitenin Sağlık Bakanlığı'nın yan kuruluşu, hatta arka bahçesi yapılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Bu üniversitenin kurulmasının kulağa hoş geldiğini, ancak gerçek durumun böyle olmadığını belirten Atıcı, "İşin içine bakınca, bunun ne devlet ne de vakıf üniversitesi olmadığını görüyoruz. Üniversite mütevelli heyeti oluşturuluyor ve bunun başına da Sağlık Bakanlığı Müsteşarı getiriliyor. Heyetin 5 üyesinden ikisi doğrudan Sağlık Bakanı'nın atadığı üye, bir üye de mütevelli heyetinin seçtiği rektör olacak. Buna Sağlık Bakanlığı'nın arka bahçesi denmez de ne denir?" dedi.

Atıcı, Sağlık Bakanlığı'nın, hastalıkları önlemek ve vatandaşları tedavi etmekle ilgilenmek yerine, kendisine bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi adıyla arpalık ve paralel üniversite kurma çabası içinde olduğunu savunarak, "Bu uygulama antidemokratiktir, çünkü üniversite yaşamı tamamen iktidarın elinde olacaktır, özerk üniversite kavramı tamamen ortadan kaldırılacaktır. Bu üniversiteyi kurmanın amacı şudur: Sağlık Bakanlığı doktorlara; 'ey doktorlar, gelin benim dediğimi yapın. Eğer yaparsanız, benim istediğim şekilde davranırsanız, benim elimde üniversite var, arzu edeni burada görevlendiririm, yardımcı doçenti doçent, doçenti de profesör yaparım' demektedir" diye konuştu.

Bu düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu savunan Atıcı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin bu şekilde kurulmasına karşı olduklarını söyledi. Atıcı, "Yarın Tarım Bakanı çıksa 'ben de tarım üniversitesi kuruyorum' dese ne olur? Adalet Bakanlığı da boş durur mu? Ben de kuruyorum der o zaman. 'Bunlar olmaz' demeyin hayal değil, olabilir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Sağlık Bakanlığı Aytuğ Atıcı İstanbul Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title