Haberler

CHP'li Arık'tan, Fetö Benzeri Kadrolaşmaya Karşı Önerge

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, FETÖ/PDY ile mücadele edilirken diğer yandan farklı cemaat ve tarikatların devlet kademelerine yerleştirildiği iddialarına dikkat çekerek, bu konuda TBMM'ye araştırma önergesi sundu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, FETÖ/PDY ile mücadele edilirken diğer yandan farklı cemaat ve tarikatların devlet kademelerine yerleştirildiği iddialarına dikkat çekerek, bu konuda TBMM'ye araştırma önergesi sundu.

CHP'li Arık, FETÖ/PDY dışında da ülkeyi tehlikelerin beklediğini, bu konunun araştırılması için TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi. Arık, bir dönem toplumun farklı kesimlerinin sempatiyle baktığı FETÖ yapılanmasının, tüm uyarılara rağmen, 14 yıllık AK Parti iktidarı ile birlikte devletin en kritik noktalarını ele geçirdiğini söyledi. CHP'li Çetin Arık, şöyle dedi:

"Ardından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir darbe girişiminde bulundu. Milletimizin sağduyusu ile atlatılan bu tehlikenin yeniden yaşanmaması, tarihin tekerrür etmemesi için sorunların doğru tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor. Bir yandan FETÖ ile mücadele edilirken, diğer yandan devlet kadrolarında farklı cemaatlerin hızla kadrolaştığı konusunda ciddi iddialar vardır. Dini hassasiyetleri kullanan bu yapıların, yarın FETÖ benzeri bir hainliğe imza atmayacağını kimse garanti edemez. Çözüm devlette liyakatin esas alınması ve farklı baskı gruplarının devlet işleyişi içerisinde yer bulmasının önlenmesidir."

"'YARIN O YAPILAR DA BAŞKALDIRIR"

Arık, TBMM Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş aşamasında 'Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır' dediğini, bu sözleriyle, devlet yönetimin tarikat ve cemaatlere bırakılmasının tehlikesine dikkat çektiğini anlattı. Arık,  bu tehlikenin ortaya çıkmaması için Atatürk'ün gerekli adımları o günden attığını ifade ederken şöyle dedi:

"Ancak ilerleyen süreçte milletimizin dini duygularını istismar eden siyasi partiler bu konuda birçok taviz vermiş, cemaat ve tarikatların güçlenmesinin yolunu açmıştır. Özellikle 14 yıllık AKP iktidarında başta FETÖ olmak üzere milletimizin dini duygularını istismar eden yapılara büyük tavizler verilmiştir. Devletin en kritik noktalarına, bu cemaat yapılanmalarının elamanları yerleştirilmiş, adeta devletin yönetimi din kisvesine bürünen bu teröristlere teslim edilmiştir. Güçlenen FETÖ 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir darbe girişiminde bulundu. Darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Ancak bu yeterli değildir. Bize gelen istihbaratlarda FETÖ dışındaki cemaat ve tarikatların da devlet içinde ciddi bir şekilde yuvalandıkları yönündedir. Devlet içinde böyle bir yapıya izin verilmesi önümüzdeki süreçte, bu yapıların güçlenmesiyle birlikte FETÖ benzeri bir tehlikenin ortaya çıkmasına neden olacaktır. FETÖ de 17/25 Aralık sürecine kadar görmezden gelinmiş, devlet içinde yuvalanmasına izin verilmiş, yaptığı kumpaslara ortak olunmuş, güçlenen yapı iktidara ortak olmak istemiştir. Ardından yaşanan iktidar kavgası ile FETÖ gerçek niyetini ortaya koyarak, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bugün devlet içinde kadrolaşmasına izin verilen, görmezden gelinen yapılar da yarın güçlendiklerinde, iktidara ortak olmak isteyeceklerdir. Kurulacak araştırma komisyonu ile tarihin tekerrür etmemesi sağlanacak, devlet içinde liyakate dayanmayan terfi ve atamalar önlenecek, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniden iktidar kavgası kaynaklı bir darbe girişimine sahne olmasının önüne geçilecektir."

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Çetin Arık AK Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title