Haberler

CHP'li Altay: Haşim Kılıç'ın Açıklamaları Yargı Feryadı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, Hükümete yönelik sert açıklamaları Meclis'te yankı buldu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, Hükümete yönelik sert açıklamaları Meclis'te yankı buldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıç'ın açıklamalarını, "Yargı feryadı" olarak değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin 4 eski bakan ile ilgili yeniden hazırladığı soruşturma önergelerini değerlendirdi.

AK Parti'li milletvekillerinin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili, 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialar konusunda hazırladıkları önergelerin Anayasa ve TBMM İçtüzüğünün ilgili maddelerine aykırı bir şekilde hazırlandığını ifade eden Altay, bu yöndeki eleştirilerinin kısmen de olsa dikkate alındığını söyledi. AK Parti'li milletvekillerinin yeniden hazırladığı soruşturma önergelerinin ise ilkine göre daha kapsamlı olduğu vurgusunu yapan Engin Altay, kurulacak komisyonun tek olmaması gerektiğini, en azından iki soruşturma komisyonu kurulmasını gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialarla, diğer üç eski bakan hakkındaki iddialar arasındaki farkı anlatan Altay, bu gerekçelerle iki ayrı soruşturma komisyonu kurulması gerektiğini görüşünü dile getirerek, "Meclis Başkanlığı'nın bu itirazımızı da dikkate almasını bekliyoruz" dedi.

-ŞİDDETLE KARŞI ÇIKACAĞIZ-

Görüşmelerin 5 Mayıs Pazartesi, Meclis TV'nin kapalı olduğu bir günde yapılmasına ise tepki gösteren Altay, buna şiddetle karşı çıkacaklarının da belirtti.

Hükümetin 1 Mayıs'ta kutlamaların Taksim Meydanı'nda yapılmasına karşı çıkmasını da değerlendiren Altay, "1 Mayıs bir eylem değil, bir bayram kutlamasıdır. Emeklinin, işçinin 1 Mayıs'ı istediği yerde kutlaması en temel hakkıdır. Taksim alanının kapatılmasını hukuk dışı olarak görüyoruz" dedi. 1 Mayıs'ın tüm paydaşlarını sağduyulu olmaya çağıran CHP Grup Başkanvekili, "Yaşanacak tüm olumsuzluklardan ise Başbakan sorumludur" ifadelerini kullandı.

-YARGI FERYADI-

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Altay, Anayasa Mahkemesinin kuruluşunun 52. yılı nedeniyle, konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarını değerlendirdi. Engin Altay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet üyelerinin Mahkemenin Twitter ve HSYK Kanunu ile ilgili kararlarına, "Saygı duymuyorum" şeklindeki sözlerine verdiği sert yanıtı, "Yargı feryadı" olarak değerlendirdi.

Altay, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve AK Parti yetkililerinin HSYK ve Twitter kararlarına yönelik açıklamalarını hatırlatarak şöyle dedi:

" Haşim Kılıç'ın bugün yaptığı açıklamalarının bir kaynağı var. Yüksek yargının en tepesinde oturan kişi yargı feryadı etmiştir. Cübbesini çıkarmamıştır, cübbesiyle ders vermiştir. Haşim Kılıç ne demiş; temel hak ve özgürlükler vurgusu yapmış, yargının işgal altında olduğunu söylemiş. Meydan okumalara cevap vermeyeceğini söylemiş."

Kaynak: ANKA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Engin Altay Haşim Kılıç 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title