Haberler

Chp'li Akkaya: "Başbakan Küfrü ve Hedef Göstermeyi Siyaset Sanıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bekir Çoşkun'a yönelik sözlerine tepki gösterdi CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bekir Çoşkun'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bekir Çoşkun'a yönelik sözlerine tepki gösterdi CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bekir Çoşkun'a yönelik sözlerine tepki gösterdi. Akkaya, "Burada tehdit edilen sadece bir gazeteci değil, AKP'nin yarattığı korku imparatorluğuna karşı çıkabilecek her muhalif unsurdur" dedi.

Akkaya yaptığı yazılı bir açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğrudan basın mensuplarını hedef aldığını ifade ederek, bu durumu kınadı. Akkaya, "Öfkeyi bir hitabet sanatı olarak gördüğünü defalarca dile getiren Başbakan, görünen o ki, küfrün ve hedef göstermenin de siyaset olduğunu düşünmektedir. Kendisini her şeyin ve herkesin üstünde gören Başbakan Erdoğan'ın, son olarak Bekir Coşkun'a saldırması, bir devlet adamına yakışmayacak şekilde hedef göstermesi, kibrinin ulaştığı noktayı göstermesi açısından ibretliktir" dedi. Bir Başbakan'ın halkına, muhalefet partisine oy veren milyonlara, aydınlara, tiyatroculara ve yandaş olmayan gazetecilere yönelik bu "kibirli" tavrının, geri kalmış, baskıcı, diktatörler tarafından yönetilen toplumlarda normal karşılansa da, medeni toplumlar için "utanılacak bir tavır" olduğunu belirten Akkaya şöyle devam etti:

"Gazetecilerin, siyasetçilerin, aydınların faili meçhul cinayetlere kurban gittiği bir ülkede, Başbakan'ın, bir gazeteciyi, bu kadar pervasızca hedef tahtasına oturtması kabul edilemez. Burada tehdit edilen sadece bir gazeteci değil, AKP'nin yarattığı korku imparatorluğuna karşı çıkabilecek her muhalif unsurdur. Başbakan, diktatörlük heveslilerine yakışır şekilde, herkese gözdağı verme gayretindedir. Ancak, tüm kamuoyu bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, kendisini dev aynasında görenlerin kontrolsüz saldırılarına boyun eğmemeye kararlıdır. Edepten, hayadan bahsedenlerin, bir gazetecinin yazdıklarına pislik damgası vurması ise, özünde kendilerini damgalamalarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, halkına tepeden bakan, aydınını küçümseyen, sanatçısına hakaret eden, küfrü ve öfkeyi siyaset sananları er ya da geç sandığa gömecek ve halkımızı korku imparatorluğundan kurtaracaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Bekir Coşkun Yakup Akkaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title