Haberler

CHP'li Akın Soru Önergelerini Sordu

Chp Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Başkanlığı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şimdiye kadar yanıtlandırılmayan soru önergelerinin akıbetini sordu.

Chp Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Başkanlığı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şimdiye kadar yanıtlandırılmayan soru önergelerinin akıbetini sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun enerjiden sorumlu başdanışmanı da olan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, bugüne kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yanıtlandırması istemiyle çok sayıda soru önergesi verdiğini, birkaçı dışında yanıt alamadığını söyledi. Akın, "Oysa Anayasa ve TBMM İçtüzüğü açıktır. TBMM'nin denetim fonksiyonu bu şekilde işlevsizleştirilemez. Sorumluluk TBMM Başkanınındır. TBMM Başkanı gereğini yapıp verilen tüm soru önergelerinin süresi içerisinde yanıtlandırılmasını sağlamalıdır" dedi.

CHP'li Akın'ın TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yazılı olarak yanıtlandırmasını istediği soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

"1 Kasım 2015 genel seçimlerinden bugüne kadar Başbakan ve bakanların yanıtlandırması istemiyle milletvekilleri tarafından verilen yazılı ve sözlü soru önergesi sayısı nedir? Verilen soru önergelerinden süresi içerisinde yanıtlananların sayısı nedir? Yanıtlanmayan soru önergesi sayısı nedir?"

Yine Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın yanıtlandırması istemi ile TBMM Başkanlığı'na ayrı bir önerge veren Akın, Albayrak'ın 265 yazılı ve sözlü soru önergesinden sadece 61'ini yanıtladığını bildirdi. Akın Albayrak'tan şu sorulara yanıt istedi:

"TBMM Başkanlığı tarafından süresi içerisinde yanıtlamadığınız soru önergeleri için TBMM İç Tüzüğünün 99. Maddesi uyarınca şimdiye kadar şahsınıza kaç adet dikkat çekme yazısı gönderilmiştir?"

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berat Albayrak Ahmet Akın Balıkesir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title