Haberler

CHP'li Ağbaba'dan 'Siyasetteki Fetö Araştırılsın' Önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "15 Temmuz sonrası girişilen ve adeta bir cadı avına dönüşen FETÖ soruşturmalarının toplumun tüm kesimlerine yönelirken siyaset kurumuna da ulaşması" gerektiğini belirterek, konuya ilişkin TBMM'ye bir araştırma önergesi sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "15 Temmuz sonrası girişilen ve adeta bir cadı avına dönüşen FETÖ soruşturmalarının toplumun tüm kesimlerine yönelirken siyaset kurumuna da ulaşması" gerektiğini belirterek, konuya ilişkin TBMM'ye bir araştırma önergesi sundu. Önergede, "FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması ve tüm kesimlerin olduğu gibi siyaset kurumunun da incelenmesi" gerektiği ifade edildi.

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'nın TBMM'ye sunduğu araştırma önergesi şu şekilde: "15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü ile kapsamlı bir mücadeleye girişilmiştir. Devlet kurumlarından on binlere varan ihraç ve meslekten atma yaşanmış, F-Tipi örgüt ile bağı olduğu ileri sürülen birçok özel kurum ve kuruluşlara kayyum atanmış veya kapatılmıştır. Bu süreçte aralarında öğretmenlerin, polislerin, hakimlerin, savcıların, doktorların, akademisyenlerin, memurların içinde bulunduğu bir çok insan açığa alınmış, meslekten atılmış ve tutuklanmıştır. Hatta bu süreç, FETÖ ile bağı olmadığı herkesin malumu yurttaşlara kadar vardırılmış, muhaliflere yönelik bir 'temizlik hamlesine' dönüşmüştür. Ancak tüm bu 'tasfiye'lere rağmen soruşturmalar, görevden almalar, ihraçlar ve tutuklamalar siyaset kurumuna uzanmamıştır. Öğretmenlerin, memurların, polislerin görevlerinden alınmaları için daha önce Bank Asya'dan havale yapmış olmaları, Aktif-Sen'e üyeliklerinin bulunması, kendilerinin, çocuklarının veya herhangi bir akrabalarının cemaat yurtlarında kalmaları veya cemaat dershanelerine gitmeleri yeterli iken, milletvekillerinin, siyasi parti yöneticilerinin, çoğu belediye başkanlarının, il başkanlarının ilişkileri soruşturmaya tabi tutulmamıştır. Hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler ile bir milyona yakın yurttaş mağdur olmuştur. Ancak mevcut milletvekilleri, siyasiler ve hatta darbenin baş aktörleri ile ilişiği herkesin malumu olan siyasi parti yöneticileri dahi bu soruşturmalara dahil edilmemiştir. F-Tipi örgütün tüm devlet kurumlarında, yargıda ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki varlığı düşünüldüğünde, bu örgütün siyaset kurumunda bulunmaması mümkün gözükmemektedir.

FETÖ'NÜN SİYASİ UZANTILARI ORTAYA ÇIKARILMALI

Türkiye Büyük Millet Meclisi kendi iç araştırmasını yaparak, öğretmenlere, polislere, hakimlere, savcılara, memurlara yönelik derinlemesine incelemeyi milletvekillerine de uygulamalıdır. FETÖ'nün siyasi uzantılarının ortaya çıkarılması, oluşan 'çifte standartlı' yaklaşımı ortadan kaldırmak için elzemdir. Tüm bu nedenlerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan tüm milletvekillerinin, Meclis'te grubu bulunan veya bulunmayan tüm siyasi parti yöneticilerinin, belediye başkanlarının ve üst düzey bürokratların FETÖ ile bağlarının araştırılması, bu örgüt ile her türlü maddi ve manevi ilişkilerinin ortaya çıkarılması, yurttaşlarımıza yönelik soruşturmalarda açığa alma ve meslekten atma gerekçesi olarak görülen cemaat okuluna ve yurtlarına gitme durumunun milletvekilleri, siyasi parti yöneticileri, belediye başkanları ve üst düzey bürokratlar için de incelenmesi, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'i ikamet ettiği ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki konutunda ziyaret edenlerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla Anayasanın 98. TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veli Ağbaba Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title