Haberler

CHP'li Ağbaba: Balyoz Raporu'nda Açıkladığımız Her Şey Gerçek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bizim Balyoz Raporu'nda açıkladığımız her şey gerçek. Maalesef Genelkurmay Başkanı, Balyoz Raporu'nu gölgede bırakmaya çalışıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bizim Balyoz Raporu'nda açıkladığımız her şey gerçek. Maalesef Genelkurmay Başkanı, Balyoz Raporu'nu gölgede bırakmaya çalışıyor. Bu konuda inanıyorum ki cezaevindeki bütün askerler bize şahitlik edecektir" dedi.

Ağbaba, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından, parti genel merkezinde CHP muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Ağbaba, 14-15 Haziran'da Eskişehir'de "Büyük Belediyeler Buluşması" gerçekleştirileceğini açıklayarak, toplantıya Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını söyledi. Ağbaba, toplantıda bir çok yeni projenin sunumunun yapılacağını, belediyelerin yol haritasının belirleneceğini ifade etti.

-"PARİS BELEDİYE BAŞKANI TÜRKİYE'YE GELECEK"-

CHP'li yerel yönetimlerin bundan sonra yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Ağbaba, "Gelecek dönem sadece seçilmiş başkan arkadaşlarımızın projelerini sunmakla kalmayıp daha önce belediye başkanlığı yapan arkadaşların bilgisinden, birikiminden de faydalanacağız. Aday olmuş ve seçilememiş bütün arkadaşlarımızı da toplayacağız, onların birikimlerinden faydalanacağız. Yine Avrupa'da ve dünyada önemli şehirlerin belediye başkanlarını Türkiye'ye getireceğiz, bizim belediye başkanlarımızla buluşturacağız. Önümüzdeki günlerde Paris Belediye Başkanı'nı bir kadın belediye başkanımızın ev sahipliğinde Türkiye'yle buluşturacağız" dedi.Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ağbaba, bu şehrin Aydın olabileceğini söyledi.

Ağbaba, bir gazetecinin, "Büyük Belediyeler Buluşması"nın cumhurbaşkanı adayı olarak adı geçen Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in şehrinde yapılmasının bir mesaj olarak algılanabileceğini belirtmesi üzerine ise "Bu, cumhurbaşkanlığı seçiminden tamamen bağımsız bir toplantı" yanıtını verdi.

-"MUHALEFET BELEDİYELERİNE AÇIKÇA HAKSIZLIK YAPILIYOR"-

Ağbaba, CHP'li belediyelerin hükümet tarafından baskı altında tutulduğunu da belirtken, "İzmir'de, Aydın'da bütün özel idare mallarının belediyelere verilmediğini ama Denizli'de devredildiğini görüyoruz. Açıkça bir haksızlık hukuksuzluk yapılıyor. İzmir'in, Aydın'ın, Tekirdağ'ın malları çalınıyor. Oradaki yerelin hakkı olan, genel hükümetin hiçbir katkısı olmayan arsalarımız talan ediliyor. Bununla ilgili de hukuki süreci İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız başlattı. Biz de bunun takipçisi olacağız. Özel idare mallarında, CHP'li muhalefet belediyelerine açıkça haksızlık yapılmaktadır. Bunun adı o beldede yaşayan insanların mallarının çalınmasıdır, hırsızlıktır" diye konuştu.

-"ÇEVREYE SAYGILIYIZ AMA BÖCEKLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ"-

Ağbaba, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili bir soru üzerine de, "Biz tabi çevreye saygılıyız ama böceklerle mücadele edeceğiz. Görev yapıyor olsun olmasın bütün CHP'li belediye başkanlarımızı kutlamak gerekir çünkü AKP böcek, dinleme her türlü şeyi yaptı. Belki bürokrattan çok müfettiş var İzmir Belediyesinde. Birçok belediyemizde müfettişlere yönelik özel odalar yapılmış artık sürekli mesai yaptıkları için. Onları kutlamak gerekiyor, en ufak AKP belediyesi gibi hiçbir pisliğe yolsuzluğa bulaşmadıkları için" yanıtını verdi.

-"İSTANBUL'DAKİLER ÇAPULÇU, LİCE'DEKİLER MUHALEFET"-

Ağababa, Lice' deki izinsiz gösterilerle ilişkin ise, "AKP iktidarı İstanbul'dakileri çapulcu diyerek, Lice'dekileri de kendine muhalif diyerek vuruyor. Bunların arasında çok fark olmadığını düşünüyorum ben. Maalesef hiç olmadığı kadar polis şiddetiyle karşı karşıyayız. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Oradaki ölümlerin tek siyasi sorumlusu AKP'dir" dedi.

-"GENELKURMAY BAŞKANININ KAFASINA BAŞBAKANLIKTAN TAŞ GELMİŞ OLABİLİR"-

Ağbaba, hazırladıkları "Balyoz Kumpası" adlı raporun sunumunda Genelkurmay Başkanı'na atfen söylenen ifadeler nedeniyle Genelkurmay Başkanlığının konuyu adli makamlara aktardığı açıklamasının anımsatılması üzerine de şunları kaydetti:

"Bizim Balyoz Raporu'nda açıkladığımız her şey gerçek. Bizim şimdiye kadar hiçbir raporumuzun gerçekliği anlamında tartışma olmadı. Maalesef Genelkurmay Başkanı, Balyoz Raporu'nu gölgede bırakmaya çalışıyor orada konuşulan konu doğru mu, yalan mı tartışmasına girerek. Biz tekrar söylüyoruz; orada söylediklerimizin hepsi gerçektir. Bu konuda inanıyorum ki cezaevindeki bütün askerler bize şahitlik edecektir. Balyoz Raporu'nun öne çıkmasını isterdik ama maalesef Genelkurmay Başkanı bunu engelledi. Dava açacaklarına inanmıyorum ben, neden dava açacaklar ki? Hakaret yok, bir iddia değil bu. Daha önce açıklanmış bir şey bu, iki sefer açıklanmış, sizler yazmışsınız. Herhalde Genelkurmay Başkanı'nın kafasına bir yerden bir taş geldi, sanırım Başbakanlık binasından gelmiş olabilir o taş."

Kaynak: ANKA / Güncel

Veli Ağbaba Eskişehir Aydın Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title